Portabelloburgare med karamelliserad lök

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Matiga burgare med massor av smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 4 stora portabellosvampar
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsmix
  • 1 stor tomat, skivad
  • 0.5 rödlök, i ringar
  • Rökig marinad
  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk chipotlepasta eller pulver
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Karamelliserad lök
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk farinsocker
  • 1.5 dl ljust öl eller vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd runt svamphattarna i hälften av marinaden (spara resten som sås). Marinera minst 30 min, gärna längre.

Karamelliserad lök

  1. Bryn löken på medelhög värme i olja i ca 15 min. Rör då och då. Tillsätt sockret och stek under omrörning någon minut till. Häll i öl eller vatten och låt koka in i löken.
  2. Grilla svamparna till fin färg och tills de är genomvarma, ca 5 min. Grilla bröden och fyll med svamp, sallad, tomat, lök, karamelliserad lök och marinaden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fish tacos deluxe

(31)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bruschetta med kyckling

(8)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 4 stora portabellosvampar
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsmix
  • 1 stor tomat, skivad
  • 0.5 rödlök, i ringar
  • Rökig marinad
  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk chipotlepasta eller pulver
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Karamelliserad lök
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk farinsocker
  • 1.5 dl ljust öl eller vatten

Portabelloburgare med karamelliserad lök

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Matiga burgare med massor av smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd runt svamphattarna i hälften av marinaden (spara resten som sås). Marinera minst 30 min, gärna längre.

Karamelliserad lök

  1. Bryn löken på medelhög värme i olja i ca 15 min. Rör då och då. Tillsätt sockret och stek under omrörning någon minut till. Häll i öl eller vatten och låt koka in i löken.
  2. Grilla svamparna till fin färg och tills de är genomvarma, ca 5 min. Grilla bröden och fyll med svamp, sallad, tomat, lök, karamelliserad lök och marinaden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fish tacos deluxe

(31)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies