Pizzabullar med parmaskinka

Pizzabullar med parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Italiensk och svensk mattradition i ny förening i dessa pizzabullar som passar både för buffén och utflyktskorgen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pizzadeg:
  • 40 g jäst
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 msk olja
  • Tomatsås:
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 hackad vitlök
  • peppar (efter smak)
  • Fyllning:
  • 0.5 dl strimlade soltorkade tomater
  • 100 g babyspenat
  • 7 skivor parmaskinka
  • 100 g riven parmesan
  • 1 vispat ägg

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt mjöl, salt och olja. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rundel. Mixa ingredienserna till tomatsåsen med en mixerstav. Bred tomatsåsen på degrundeln. Fördela ut tomaterna, spenaten, skinkan och två tredjedelar av parmesanen.
  3. Rulla ihop till en lång rulle. Skär rullen i 3-4 centimeter tjocka skivor. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.
  4. Pensla bullarna med ägg och strö över resten av parmesanen. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.
  5. Det går bra att grädda bullarna dagen innan. Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lisa

2020-05-13

Temperatur på ugnen vore bra smaken är inget fel på och det är väldigt smidigt att ha i frysen till snabblunch.

Göran

2016-07-22

fel i receptet: 7 dl mjöl till 3,5 dl vatten blir ingen deg, det blir smet. 2,5 dl vatten kanske funkar.

Vendela

2015-04-17

Benilda, det vore suveränt om du sade tvärtom. för åt mig gick det inget vidare alls så sant som jag heter vendela.

Benilda

2014-09-01

dessa är helt suveräna! Underbar smak och konsistensen är jätte god! Mycket gott!

Pizzabullar med parmaskinka
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Pizzadeg:
  • 40 g jäst
  • 3.5 dl ljummet vatten
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 msk olja
  • Tomatsås:
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 hackad vitlök
  • peppar (efter smak)
  • Fyllning:
  • 0.5 dl strimlade soltorkade tomater
  • 100 g babyspenat
  • 7 skivor parmaskinka
  • 100 g riven parmesan
  • 1 vispat ägg

Pizzabullar med parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Italiensk och svensk mattradition i ny förening i dessa pizzabullar som passar både för buffén och utflyktskorgen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt mjöl, salt och olja. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rundel. Mixa ingredienserna till tomatsåsen med en mixerstav. Bred tomatsåsen på degrundeln. Fördela ut tomaterna, spenaten, skinkan och två tredjedelar av parmesanen.
  3. Rulla ihop till en lång rulle. Skär rullen i 3-4 centimeter tjocka skivor. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.
  4. Pensla bullarna med ägg och strö över resten av parmesanen. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.
  5. Det går bra att grädda bullarna dagen innan. Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lisa

2020-05-13

Temperatur på ugnen vore bra smaken är inget fel på och det är väldigt smidigt att ha i frysen till snabblunch.

Göran

2016-07-22

fel i receptet: 7 dl mjöl till 3,5 dl vatten blir ingen deg, det blir smet. 2,5 dl vatten kanske funkar.

Vendela

2015-04-17

Benilda, det vore suveränt om du sade tvärtom. för åt mig gick det inget vidare alls så sant som jag heter vendela.

Benilda

2014-09-01

dessa är helt suveräna! Underbar smak och konsistensen är jätte god! Mycket gott!