
Pizzabullar med parmaskinka
Italiensk och svensk mattradition i ny förening i dessa pizzabullar som passar både för buffén och utflyktskorgen.
- Pizzadeg:
- 40 g jäst
- 3.5 dl ljummet vatten
- 9 dl vetemjöl
- 3 msk olja
- Tomatsås:
- 500 g krossade tomater
- 1 dl hackad basilika
- 1 hackad vitlök
- peppar (efter smak)
- Fyllning:
- 0.5 dl strimlade soltorkade tomater
- 100 g babyspenat
- 7 skivor parmaskinka
- 100 g riven parmesan
- 1 vispat ägg
Gör så här
- Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt mjöl, salt och olja. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
- Kavla ut degen till en rundel. Mixa ingredienserna till tomatsåsen med en mixerstav. Bred tomatsåsen på degrundeln. Fördela ut tomaterna, spenaten, skinkan och två tredjedelar av parmesanen.
- Rulla ihop till en lång rulle. Skär rullen i 3-4 centimeter tjocka skivor. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.
- Pensla bullarna med ägg och strö över resten av parmesanen. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.
- Det går bra att grädda bullarna dagen innan. Serveras varma eller kalla.
Pizzabullar med parmaskinka
Italiensk och svensk mattradition i ny förening i dessa pizzabullar som passar både för buffén och utflyktskorgen.
Gör så här
- Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt mjöl, salt och olja. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
- Kavla ut degen till en rundel. Mixa ingredienserna till tomatsåsen med en mixerstav. Bred tomatsåsen på degrundeln. Fördela ut tomaterna, spenaten, skinkan och två tredjedelar av parmesanen.
- Rulla ihop till en lång rulle. Skär rullen i 3-4 centimeter tjocka skivor. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.
- Pensla bullarna med ägg och strö över resten av parmesanen. Grädda i ugnen i 10-15 minuter.
- Det går bra att grädda bullarna dagen innan. Serveras varma eller kalla.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-05-13
Temperatur på ugnen vore bra smaken är inget fel på och det är väldigt smidigt att ha i frysen till snabblunch.
2016-07-22
fel i receptet: 7 dl mjöl till 3,5 dl vatten blir ingen deg, det blir smet. 2,5 dl vatten kanske funkar.
2015-04-17
Benilda, det vore suveränt om du sade tvärtom. för åt mig gick det inget vidare alls så sant som jag heter vendela.
2014-09-01
dessa är helt suveräna! Underbar smak och konsistensen är jätte god! Mycket gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva-Lisa
2020-05-13
Temperatur på ugnen vore bra smaken är inget fel på och det är väldigt smidigt att ha i frysen till snabblunch.
Göran
2016-07-22
fel i receptet: 7 dl mjöl till 3,5 dl vatten blir ingen deg, det blir smet. 2,5 dl vatten kanske funkar.
Vendela
2015-04-17
Benilda, det vore suveränt om du sade tvärtom. för åt mig gick det inget vidare alls så sant som jag heter vendela.
Benilda
2014-09-01
dessa är helt suveräna! Underbar smak och konsistensen är jätte god! Mycket gott!