Pizza med Karljohansvamp och valnötter

Betyg (1-5):
3.14 (29 betyg)

Hemlagad pizza är extra god med svamp, västerbottensost och lökkräm.

Tillagningstid: 25 minuter + 1 timme jästid
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pizzadeg:
  • 0.25 paket jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 6 dl vetemjöl ev mer
  • 0.5 tsk salt
  • Lökkräm:
  • 1 stor hackad gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 600 g karljohansvamp
  • 6 dl riven västerbottensost
  • 4 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • rucola

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 1 tim.

Lökkräm

  1. Stek löken i oljan utan att den tar färg. Tillsätt timjan och salt och mixa slätt.
  2. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 eller 4 bitar och kavla dem tunt på mjölat bakbord. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper

Topping

  1. Skär svampen i fjärdedelar och skiva sedan tunt. Bred ut lökkrämen och toppa pizzorna med svamp, ost och nötter. Ringla över olja och strö på flingsalt
  2. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med rucola vid servering.

Tips

Pizzorna går bra att servera kalla. Ska de serveras senare, lägg dem på ett galler så att bottnen inte blir fuktig. Om du vill kan pizzorna förvaras några timmar ogräddade i kylen för att sedan gräddas precis innan ni ska äta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)
15 st
  • Pizzadeg:
  • 0.25 paket jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 6 dl vetemjöl ev mer
  • 0.5 tsk salt
  • Lökkräm:
  • 1 stor hackad gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 600 g karljohansvamp
  • 6 dl riven västerbottensost
  • 4 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • rucola

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

Betyg (1-5):
3.14 (29 betyg)

Hemlagad pizza är extra god med svamp, västerbottensost och lökkräm.

Tillagningstid: 25 minuter + 1 timme jästid
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 1 tim.

Lökkräm

  1. Stek löken i oljan utan att den tar färg. Tillsätt timjan och salt och mixa slätt.
  2. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 eller 4 bitar och kavla dem tunt på mjölat bakbord. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper

Topping

  1. Skär svampen i fjärdedelar och skiva sedan tunt. Bred ut lökkrämen och toppa pizzorna med svamp, ost och nötter. Ringla över olja och strö på flingsalt
  2. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med rucola vid servering.

Tips

Pizzorna går bra att servera kalla. Ska de serveras senare, lägg dem på ett galler så att bottnen inte blir fuktig. Om du vill kan pizzorna förvaras några timmar ogräddade i kylen för att sedan gräddas precis innan ni ska äta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies