Pasta e fagioli (pasta med bönor)

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Enklaste pastarätten – men sååå god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta
  • Tomatsås:
  • 3 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 4 strimlade selleristjälkar
  • 400 g passerade tomater av hög kvalitet
  • nymalen svartpeppar
  • 1 burk avrunna vita bönor (400 g)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm upp olja i en kastrull och stek lök och selleri utan att de får färg. Tillsätt de passerade tomaterna. Salta och peppra och låt koka i 15 min. Vänd ner bönorna i tomatsåsen.
  2. Koka under tiden pastan i saltat vatten. Ta pastan strax innan den är helt klar och häll av pastavattnet. Låt gärna lite pastavatten få följa med pastan ner i tomatsåsen och fortsätt koka såsen tills pastan är klar men fortfarande al dente.
  3. Dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2015-09-19

Detta recept saknar morötter, vitlök samt färsk alt. torkad chili. Borlottibönor är att föredra.

Christina

2015-06-06

Snabbt och enkelt, men i mitt tycke något smaklös.

Josefine

2015-05-12

Snabb- och lättlagat, och väldigt gott!

Emma

2015-01-23

Enkelt och oväntat gott

Pasta e fagioli (pasta med bönor)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 320 g pasta
  • Tomatsås:
  • 3 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 4 strimlade selleristjälkar
  • 400 g passerade tomater av hög kvalitet
  • nymalen svartpeppar
  • 1 burk avrunna vita bönor (400 g)
  • 1 tsk salt

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Enklaste pastarätten – men sååå god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm upp olja i en kastrull och stek lök och selleri utan att de får färg. Tillsätt de passerade tomaterna. Salta och peppra och låt koka i 15 min. Vänd ner bönorna i tomatsåsen.
  2. Koka under tiden pastan i saltat vatten. Ta pastan strax innan den är helt klar och häll av pastavattnet. Låt gärna lite pastavatten få följa med pastan ner i tomatsåsen och fortsätt koka såsen tills pastan är klar men fortfarande al dente.
  3. Dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2015-09-19

Detta recept saknar morötter, vitlök samt färsk alt. torkad chili. Borlottibönor är att föredra.

Christina

2015-06-06

Snabbt och enkelt, men i mitt tycke något smaklös.

Josefine

2015-05-12

Snabb- och lättlagat, och väldigt gott!

Emma

2015-01-23

Enkelt och oväntat gott