Pasta e fagioli (pasta med bönor)
  • Tid 30 min

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

3.56 (9 betyg)

Enklaste pastarätten – men sååå god.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g pasta
Tomatsås:
  • 3 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 4 strimlade selleristjälkar
  • 400 g passerade tomater av hög kvalitet
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 burk avrunna vita bönor (400 g)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm upp olja i en kastrull och stek lök och selleri utan att de får färg. Tillsätt de passerade tomaterna. Salta och peppra och låt koka i 15 min. Vänd ner bönorna i tomatsåsen.

  2. 2

    Koka under tiden pastan i saltat vatten. Ta pastan strax innan den är helt klar och häll av pastavattnet. Låt gärna lite pastavatten få följa med pastan ner i tomatsåsen och fortsätt koka såsen tills pastan är klar men fortfarande al dente.

  3. 3

    Dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mats

    Detta recept saknar morötter, vitlök samt färsk alt. torkad chili. Borlottibönor är att föredra.

  • Christina

    Snabbt och enkelt, men i mitt tycke något smaklös.

  • Josefine

    Snabb- och lättlagat, och väldigt gott!

  • Emma

    Enkelt och oväntat gott