Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
Ugnstemperatur:180º-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 hamburgerbröd
  • Paprika- och kikärtsburgare
  • 2 gula lökar
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 800 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 120 g strimlad grillad paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk paprikapulver (ev rökt)
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sesamfrö
  • 0.5 tsk salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Låt den mjukna sakta i smör och olivolja i medelvarm panna. Salta och peppra.
  2. Blanda alla ingredienser till burgarna i en bunke. Mixa lite i taget i en matberedare till en grov smet. Forma till sex burgare och lägg dem på ett fat. Låt stå i kylen minst1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.
  3. Sätt ugnen på 180°. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor. Lägg dem i en ugnsform och tillaga ytterligare 5–10 min mitt i ugnen.

Gurksallad:

  1. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Lägg gurkskivorna i en skål och blanda med dill, citronskal, olja och sesamfrön. Vänd försiktigt runt och smaka av med salt och peppar.
  2. Servera burgarna och gurksalladen i bröden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-24

Behövdes en sås, var ganska torrt. Gjorde en sås på gräddfil och sweet chili, blev gott!

Liknande recept

Spara recept

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Färsbullar med kikärtor

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lammkorv på plåt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vegetarisk chili con carne

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(23)
Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 6 hamburgerbröd
  • Paprika- och kikärtsburgare
  • 2 gula lökar
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 800 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 120 g strimlad grillad paprika
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk paprikapulver (ev rökt)
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rapsolja eller jordnötsolja att steka i
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • 0.5 kruka dill, hackad
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sesamfrö
  • 0.5 tsk salt och svartpeppar

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Recept från boken: Gröna burgare av Martin Nordin

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
Ugnstemperatur:180º-200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Låt den mjukna sakta i smör och olivolja i medelvarm panna. Salta och peppra.
  2. Blanda alla ingredienser till burgarna i en bunke. Mixa lite i taget i en matberedare till en grov smet. Forma till sex burgare och lägg dem på ett fat. Låt stå i kylen minst1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.
  3. Sätt ugnen på 180°. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor. Lägg dem i en ugnsform och tillaga ytterligare 5–10 min mitt i ugnen.

Gurksallad:

  1. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Lägg gurkskivorna i en skål och blanda med dill, citronskal, olja och sesamfrön. Vänd försiktigt runt och smaka av med salt och peppar.
  2. Servera burgarna och gurksalladen i bröden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-24

Behövdes en sås, var ganska torrt. Gjorde en sås på gräddfil och sweet chili, blev gott!

Liknande recept

Spara recept

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Färsbullar med kikärtor

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lammkorv på plåt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vegetarisk chili con carne

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(23)