Paj med svamp och grillad paprika

Betyg (1-5):
3.1 (10 betyg)

Frasig dinkelpaj med en frestande fyllning.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande smör
  • Fyllning:
  • 150 g svamp, t ex shiitake, portabella, i bitar
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 200 g strimlad, grillad paprika
  • 150 g tinad babyspenat eller fryst bladspenat
  • 3 ägg
  • 2.5 dl mellan- eller standardmjölk
  • 1 msk hackad timjan eller gräslök
  • 0.5 krm grovmald svartpeppar
  • 3 dl riven lagrad ost

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, lättast går det i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen ca 15 minuter eller hälften av tiden i frysen.
  2. Fräs svampen i oljan i en stekpanna ett par minuter. Låt paprikan rinna av (spara marinaden till salladsdressing). Blanda ner paprika och spenat i pannan och fräs under omrörning ett par minuter. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i örtkrydda, salt, peppar och ost. Häll blandningen i formen.
  3. Grädda på nedersta falsen tills äggsmeten stelnat, ca 45 minuter.

Servering

Servera pajen varm, ljum eller kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-02-07

En keeper! Men räcker till 4 pers

Liknande recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

(25)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)
14 st
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande smör
  • Fyllning:
  • 150 g svamp, t ex shiitake, portabella, i bitar
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 200 g strimlad, grillad paprika
  • 150 g tinad babyspenat eller fryst bladspenat
  • 3 ägg
  • 2.5 dl mellan- eller standardmjölk
  • 1 msk hackad timjan eller gräslök
  • 0.5 krm grovmald svartpeppar
  • 3 dl riven lagrad ost

Paj med svamp och grillad paprika

Betyg (1-5):
3.1 (10 betyg)

Frasig dinkelpaj med en frestande fyllning.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, lättast går det i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen ca 15 minuter eller hälften av tiden i frysen.
  2. Fräs svampen i oljan i en stekpanna ett par minuter. Låt paprikan rinna av (spara marinaden till salladsdressing). Blanda ner paprika och spenat i pannan och fräs under omrörning ett par minuter. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i örtkrydda, salt, peppar och ost. Häll blandningen i formen.
  3. Grädda på nedersta falsen tills äggsmeten stelnat, ca 45 minuter.

Servering

Servera pajen varm, ljum eller kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-02-07

En keeper! Men räcker till 4 pers

Liknande recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

(25)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies