Orientalisk böngryta

Betyg (1-5):
2.83 (24 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 dl torra kidneybönor
  • 2 dl torra svarta bönor
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 2 paprikor i stora bitar
  • 3 hackade klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk kanel, alt 1 kanelstång
  • 1 tsk malen koriander

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna enligt instruktionen på förpackningen, minst 5 timmar. Lägg samtliga ingredienser i en gryta. Blanda väl och sätt på locket. Låt stå i ugnen cirka en och en halv timme.

Servering

Servera med ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annette

2013-02-20

supergott och enkelt, behöver bara lite framförhållning och planering.

Mats, webbredaktionen

2012-08-02

Du lagar grytan i ugnen istället för på spisplattan.

Kerstin

2012-08-01

Det här receptet är alldeles för oklart!!! Varför ska man sätta grytan i ugnen? Bättre förklaring önskas!

Liknande recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Chili con aubergine

(69)

Rosépepparfilé

(44)

Böngryta

(5)

Kycklingspett med hummus

(5)

Halloumi tikka masala

(168)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(20)

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

(30)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl torra kidneybönor
  • 2 dl torra svarta bönor
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 2 paprikor i stora bitar
  • 3 hackade klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk kanel, alt 1 kanelstång
  • 1 tsk malen koriander

Orientalisk böngryta

Betyg (1-5):
2.83 (24 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna enligt instruktionen på förpackningen, minst 5 timmar. Lägg samtliga ingredienser i en gryta. Blanda väl och sätt på locket. Låt stå i ugnen cirka en och en halv timme.

Servering

Servera med ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annette

2013-02-20

supergott och enkelt, behöver bara lite framförhållning och planering.

Mats, webbredaktionen

2012-08-02

Du lagar grytan i ugnen istället för på spisplattan.

Kerstin

2012-08-01

Det här receptet är alldeles för oklart!!! Varför ska man sätta grytan i ugnen? Bättre förklaring önskas!

Liknande recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Chili con aubergine

(69)

Rosépepparfilé

(44)

Böngryta

(5)

Kycklingspett med hummus

(5)

Halloumi tikka masala

(168)

Kikärtsgryta med pumpa och dadlar

(20)

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies