Orientalisk böngryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.92 (25 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl torra kidneybönor
  • 2 dl torra svarta bönor
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 2 paprikor i stora bitar
  • 3 hackade klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk kanel, alt 1 kanelstång
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna enligt instruktionen på förpackningen, minst 5 timmar. Lägg samtliga ingredienser i en gryta. Blanda väl och sätt på locket. Låt stå i ugnen cirka en och en halv timme.

Servering

Servera med ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annette

2013-02-20

supergott och enkelt, behöver bara lite framförhållning och planering.

Checkbox Coop

2012-08-02

Du lagar grytan i ugnen istället för på spisplattan.

Kerstin

2012-08-01

Det här receptet är alldeles för oklart!!! Varför ska man sätta grytan i ugnen? Bättre förklaring önskas!

Liknande recept

Spara recept

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Vegetarisk chili con carne

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl torra kidneybönor
  • 2 dl torra svarta bönor
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 2 paprikor i stora bitar
  • 3 hackade klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk kanel, alt 1 kanelstång
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk salt

Orientalisk böngryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.92 (25 betyg)

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna enligt instruktionen på förpackningen, minst 5 timmar. Lägg samtliga ingredienser i en gryta. Blanda väl och sätt på locket. Låt stå i ugnen cirka en och en halv timme.

Servering

Servera med ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annette

2013-02-20

supergott och enkelt, behöver bara lite framförhållning och planering.

Checkbox Coop

2012-08-02

Du lagar grytan i ugnen istället för på spisplattan.

Kerstin

2012-08-01

Det här receptet är alldeles för oklart!!! Varför ska man sätta grytan i ugnen? Bättre förklaring önskas!

Liknande recept

Spara recept

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Vegetarisk chili con carne

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)