Nöt- och lökpaj
  • Tid 70 min
  • Ugn 200º

Nöt- och lökpaj

4.29 (7 betyg)

Cashewnötter och vispgrädde ger fina runda smaker till pajfyllningen. Syrliga granatäppelkärnor passar utmärkt som topping.

  • Tillagningstid 70 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

15 stycken
Deg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
Fyllning:
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 dl vitt vin eller vatten
  • 100 g cashewnötter
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
Garnering:
  • 0.5 dl lingon
  • 0.5 dl persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa i en bunke. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylskåp, cirka 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform (cirka 23 centimeter i diameter). Nagga degbottnen och förgrädda den i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

  2. 2

    Fräs löken mjuk i fett i en stekpanna på svag värme. Rör ner sockret och låt löken karamelliseras. Häll på vin eller vatten och låt puttra några minuter. Lägg löken i pajskalet och strö över nötterna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten i pajformen.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna och skär i munsbitar. Garnera med lingon och bladpersilja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar