Nacho bonanza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g utskuren biff i skivor
  • svartpeppar
  • 200 g nachos
  • 0.5 huvud strimlad isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • Svarta bönor:
  • 380 g sköljda svarta bönor, 1 burk
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1 tsk flingsalt
  • Cheddarostsås:
  • 1.5 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • muskot eventuellt
  • salt

Gör så här

  1. Blanda bönor med resten av ingredienserna och låt dra en stund.
  2. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Koka under omrörning ca 5 min, tills såsen tjocknat. Rör ner osten i omgångar till en slät sås. Smaka av med salt och ev lite muskot.
  3. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna 2–3 min per sida. Låt köttet vila på en skärbräda några minuter.
  4. Fördela nachochipsen på 4 tallrikar eller en plåt. Strö över sallad och bönor. Toppa med klickar av cheddarostsås och gräddfil.
  5. Servera med biffen, skuren i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2015-11-21

Väldigt gott, men minska på saltet i bönsalsan.

Liknande recept

Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Turkiska spett i pitabröd

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Calzonepizza med tacokryddad färs

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(23)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g utskuren biff i skivor
  • svartpeppar
  • 200 g nachos
  • 0.5 huvud strimlad isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • Svarta bönor:
  • 380 g sköljda svarta bönor, 1 burk
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1 tsk flingsalt
  • Cheddarostsås:
  • 1.5 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • muskot eventuellt
  • salt

Nacho bonanza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda bönor med resten av ingredienserna och låt dra en stund.
  2. Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Koka under omrörning ca 5 min, tills såsen tjocknat. Rör ner osten i omgångar till en slät sås. Smaka av med salt och ev lite muskot.
  3. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna 2–3 min per sida. Låt köttet vila på en skärbräda några minuter.
  4. Fördela nachochipsen på 4 tallrikar eller en plåt. Strö över sallad och bönor. Toppa med klickar av cheddarostsås och gräddfil.
  5. Servera med biffen, skuren i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2015-11-21

Väldigt gott, men minska på saltet i bönsalsan.

Liknande recept

Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Turkiska spett i pitabröd

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Calzonepizza med tacokryddad färs

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(23)