Nacho bonanza
  • Tid 30 min

Nacho bonanza

2.81 (21 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

  • 500 g utskuren biff i skivor
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g nachos
  • 0.5 huvud strimlad isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
Svarta bönor:
  • 380 g sköljda svarta bönor, 1 burk
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1 tsk flingsalt
Cheddarostsås:
  • 1.5 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • salt
  • muskot eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda bönor med resten av ingredienserna och låt dra en stund.

  2. 2

    Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Koka under omrörning ca 5 min, tills såsen tjocknat. Rör ner osten i omgångar till en slät sås. Smaka av med salt och ev lite muskot.

  3. 3

    Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna 2–3 min per sida. Låt köttet vila på en skärbräda några minuter.

  4. 4

    Fördela nachochipsen på 4 tallrikar eller en plåt. Strö över sallad och bönor. Toppa med klickar av cheddarostsås och gräddfil.

  5. 5

    Servera med biffen, skuren i bitar.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helen

    Väldigt gott, men minska på saltet i bönsalsan.