Minipiroger med svamp
  • Tid 80 min
  • Ugn 225º

Minipiroger med svamp

2.94 (34 betyg)

Champinjonfyllda små knyten med smak av persilja.

  • Tillagningstid 80 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

24 st
  • 6 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
Svampfyllning:
  • 400 g champinjoner eller annan svamp, i bitar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
Till pensling:
  • 1 ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Svampfyllning

  1. 1

    Fräs svamp och lök i smöret cirka 5 minuter. Blanda i persilja, salta och peppra. Låt svalna något.

Gör pirogerna

  1. 1

    Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.

  2. 2

    Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
200 g av svampen kan bytas mot 200 g rensade räkor eller 250 g fräst renskav.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar