Minipiroger med svamp

Betyg (1-5):
2.94 (34 betyg)

Champinjonfyllda små knyten med smak av persilja.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • Svampfyllning:
  • 400 g champinjoner eller annan svamp, i bitar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm vitpeppar
  • Till pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Svampfyllning

  1. Fräs svamp och lök i smöret cirka 5 minuter. Blanda i persilja, salta och peppra. Låt svalna något.

Gör pirogerna

  1. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.
  2. Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
  3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Tips

200 g av svampen kan bytas mot 200 g rensade räkor eller 250 g fräst renskav.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • Svampfyllning:
  • 400 g champinjoner eller annan svamp, i bitar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 krm vitpeppar
  • Till pensling:
  • 1 ägg

Minipiroger med svamp

Betyg (1-5):
2.94 (34 betyg)

Champinjonfyllda små knyten med smak av persilja.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Svampfyllning

  1. Fräs svamp och lök i smöret cirka 5 minuter. Blanda i persilja, salta och peppra. Låt svalna något.

Gör pirogerna

  1. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.
  2. Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
  3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Tips

200 g av svampen kan bytas mot 200 g rensade räkor eller 250 g fräst renskav.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies