Melitzanosalata
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Melitzanosalata

0 (0 betyg)

Servera som liten förrätt med bröd eller på buffé.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

7 portioner
  • 2 medelstora auberginer
  • 1 liten rödlök
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 krm salt efter smak
  • 0.5 krm nymalen peppar efter smak
Garnering:
  • 0.5 skivad citron
  • 1 msk plockad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen till 200º. Stick några hål i auberginerna och lägg dem på en plåt. Sätt in dem i mitten av ugnen och baka tills de är mjuka, 25-30 minuter.

  2. 2

    Skala och finhacka löken. Dra skalet av auberginerna när de svalnat något. Mixa dem med persiljan till mos i matberedare.

  3. 3

    Blanda moset med lök och pressad citronsaft. Rör ner oljan, lite i taget. Smaka av med vitlök, salt och peppar.

  4. 4

    Garnera med citron och persilja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar