Melitzanosalata

Melitzanosalata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Servera som liten förrätt med bröd eller på buffé.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 medelstora auberginer
  • 1 liten rödlök
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 krm nymalen peppar efter smak
  • 0.5 krm salt efter smak
  • Garnering:
  • 0.5 skivad citron
  • 1 msk plockad persilja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200º. Stick några hål i auberginerna och lägg dem på en plåt. Sätt in dem i mitten av ugnen och baka tills de är mjuka, 25-30 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Dra skalet av auberginerna när de svalnat något. Mixa dem med persiljan till mos i matberedare.
  3. Blanda moset med lök och pressad citronsaft. Rör ner oljan, lite i taget. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Garnera med citron och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Melitzanosalata
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 medelstora auberginer
  • 1 liten rödlök
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 krm nymalen peppar efter smak
  • 0.5 krm salt efter smak
  • Garnering:
  • 0.5 skivad citron
  • 1 msk plockad persilja

Melitzanosalata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Servera som liten förrätt med bröd eller på buffé.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200º. Stick några hål i auberginerna och lägg dem på en plåt. Sätt in dem i mitten av ugnen och baka tills de är mjuka, 25-30 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Dra skalet av auberginerna när de svalnat något. Mixa dem med persiljan till mos i matberedare.
  3. Blanda moset med lök och pressad citronsaft. Rör ner oljan, lite i taget. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
  4. Garnera med citron och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)