Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Tillagningstid: 5 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g putsad fläskfilé
  • 8 grillspett
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk rökig whisky
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Primörer:
  • 250 g färsk potatis
  • 350 g små morötter i ett knippe
  • 350 g små rödbetor i ett knippe
  • 100 g haricots verts
  • 250 g färsk sparris
  • 200 g vårlök
  • Tomataioli:
  • 1 ägg
  • 2 tsk färskpressad citronsaft eller vinäger
  • 1 tsk senap, gärna fransk
  • 1.5 dl olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk stark tomatsås t ex salsa eller chilisås
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och trä upp på spetten. Blanda alla ingrediensertill marinaden. Häll över spetten och marinera ca 5 timmar, gärna längre.

Aioli

  1. Blanda äggula, citron eller vinäger, senap och salt. Vispa i olja droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och tomatsås.
  2. Koka upp vatten med 2 tsk salt/liter vatten i 3 kastruller. Koka rödbetorna för sig ca 20 minuter. Spola i kallt vattenoch gnid av skalet. Koka potatisen ca 10 minuter, lägg i morötterna när 5 minuter återstår. I tredje kastrullen kokasl öken ca 5 minuter, sparris och haricots verts 3 minuter. Lägg upp på fat och håll varmt under folie.
  3. Grilla spetten 3-4 minuter/sida. Servera fläskfiléspetten med primörerna och tomataiolin.

Servering

Det här är en smakrik och kraftfull kryddning där vi känner både rök från whiskyn, senap, tomat och chili. Här får man inte vara försiktig i sitt vinval utan bör välja ett kraftfullt och gärna lite stramt rött vin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Julkorv

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 600 g putsad fläskfilé
  • 8 grillspett
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk rökig whisky
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Primörer:
  • 250 g färsk potatis
  • 350 g små morötter i ett knippe
  • 350 g små rödbetor i ett knippe
  • 100 g haricots verts
  • 250 g färsk sparris
  • 200 g vårlök
  • Tomataioli:
  • 1 ägg
  • 2 tsk färskpressad citronsaft eller vinäger
  • 1 tsk senap, gärna fransk
  • 1.5 dl olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk stark tomatsås t ex salsa eller chilisås
  • 1 krm salt

Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Tillagningstid: 5 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och trä upp på spetten. Blanda alla ingrediensertill marinaden. Häll över spetten och marinera ca 5 timmar, gärna längre.

Aioli

  1. Blanda äggula, citron eller vinäger, senap och salt. Vispa i olja droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och tomatsås.
  2. Koka upp vatten med 2 tsk salt/liter vatten i 3 kastruller. Koka rödbetorna för sig ca 20 minuter. Spola i kallt vattenoch gnid av skalet. Koka potatisen ca 10 minuter, lägg i morötterna när 5 minuter återstår. I tredje kastrullen kokasl öken ca 5 minuter, sparris och haricots verts 3 minuter. Lägg upp på fat och håll varmt under folie.
  3. Grilla spetten 3-4 minuter/sida. Servera fläskfiléspetten med primörerna och tomataiolin.

Servering

Det här är en smakrik och kraftfull kryddning där vi känner både rök från whiskyn, senap, tomat och chili. Här får man inte vara försiktig i sitt vinval utan bör välja ett kraftfullt och gärna lite stramt rött vin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Julkorv

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Angusbiff med grillad sötpotatis och fetaostkräm

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)