Löksoppa

Löksoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Len och krämig värmande soppa för alla smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 4 tunt skivade gula lökar
  • 1 hackad purjolök
  • 1 skivad vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 lagerblad
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vitt vin (kan bytas ut mot vatten)
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, eller hönsbuljongtärningar
  • 0.5 tsk torkad dragon
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 1 krm salt (efter smak)

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta och fräs löken tills den är glansig. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt lagerblad, grädde, vin och/eller vatten och buljongtärningar under omrörning. När soppan kokat upp och tjocknat, sänk värmen och låt den småkoka cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt dragon och smaka av med salt och peppar. Ta upp lagerbladet. Mixa soppan slät och häll upp i termos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Västerbottensostpaj med rödlökschutney

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Löksoppa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 msk smör
  • 4 tunt skivade gula lökar
  • 1 hackad purjolök
  • 1 skivad vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 lagerblad
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vitt vin (kan bytas ut mot vatten)
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, eller hönsbuljongtärningar
  • 0.5 tsk torkad dragon
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 1 krm salt (efter smak)

Löksoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Len och krämig värmande soppa för alla smaker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta och fräs löken tills den är glansig. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt lagerblad, grädde, vin och/eller vatten och buljongtärningar under omrörning. När soppan kokat upp och tjocknat, sänk värmen och låt den småkoka cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt dragon och smaka av med salt och peppar. Ta upp lagerbladet. Mixa soppan slät och häll upp i termos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Broccolisoppa med rostad vitlökssås

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Västerbottensostpaj med rödlökschutney

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)