Lins- eller bönbiffar

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Nyttiga burgare på vacker salladsbädd.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 6 dl kokta bönor, kikärter eller linser
  • 4 medelstora, kalla, kokta potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 4 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk mejram eller oregano
  • 2 msk olja
  • Rödbetssallad:
  • 400 g tvättade färska rödbetor
  • 1 msk olja
  • 150 g haricots verts eller andra bönor
  • 100 g blandade salladsblad
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • Dressing:
  • 2 msk hasselnötsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 0.25 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med salladen. Lägg rödbetorna i en ugnsform. Droppa över olja. Baka dem i ugnen tills de är mjuka, 35-40 minuter. Lägg i bönorna och rör om när cirka 10 minuter återstår. Dela rödbetorna, låt dem och bönorna svalna och lägg dem i en skål tillsammans med salladsbladen.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över grönsakerna. Strö på osten.
  3. Lägg allt till biffarna utom oljan i en mixer och kör till en jämn massa. Forma till biffar. Hetta upp oljan och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor.

Servering

Servera med bröd.

Tips

Istället för parmesan kan du smula chèvre eller fetaost över sallden. Båda ostarna passar bra till rödbetor

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



19 st
  • Ingredienser (19)
  • 6 dl kokta bönor, kikärter eller linser
  • 4 medelstora, kalla, kokta potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 4 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk mejram eller oregano
  • 2 msk olja
  • Rödbetssallad:
  • 400 g tvättade färska rödbetor
  • 1 msk olja
  • 150 g haricots verts eller andra bönor
  • 100 g blandade salladsblad
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • Dressing:
  • 2 msk hasselnötsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 0.25 tsk svartpeppar

Lins- eller bönbiffar

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Nyttiga burgare på vacker salladsbädd.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salladen. Lägg rödbetorna i en ugnsform. Droppa över olja. Baka dem i ugnen tills de är mjuka, 35-40 minuter. Lägg i bönorna och rör om när cirka 10 minuter återstår. Dela rödbetorna, låt dem och bönorna svalna och lägg dem i en skål tillsammans med salladsbladen.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över grönsakerna. Strö på osten.
  3. Lägg allt till biffarna utom oljan i en mixer och kör till en jämn massa. Forma till biffar. Hetta upp oljan och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor.

Servering

Servera med bröd.

Tips

Istället för parmesan kan du smula chèvre eller fetaost över sallden. Båda ostarna passar bra till rödbetor

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies