Lammrack med mandel och vitlök

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vackra som plockmat eller servera med en krämig potatisgratäng och grönsallad

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 kg lammrack
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 dl mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 tsk salt, efter smak

Gör så här

  1. Salta och peppra lammracket och lägg det i en ugnssäker form.
  2. Hacka mandeln, skala och hacka vitlöken.
  3. Blanda mandel, vitlök, persilja och rivet citronskal (bara det gula) med fettet. Klappa in blandningen runt om racket.
  4. Stek i ugnen 30-35 min.
  5. Skär lammracket i skivor, en skiva per revben.

Servering

Servera med potatisgratäng och sallad, eller med Dinkelsallad och smaksatt yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lammrack med mandel och vitlök
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg lammrack
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 dl mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 tsk salt, efter smak

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vackra som plockmat eller servera med en krämig potatisgratäng och grönsallad

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Salta och peppra lammracket och lägg det i en ugnssäker form.
  2. Hacka mandeln, skala och hacka vitlöken.
  3. Blanda mandel, vitlök, persilja och rivet citronskal (bara det gula) med fettet. Klappa in blandningen runt om racket.
  4. Stek i ugnen 30-35 min.
  5. Skär lammracket i skivor, en skiva per revben.

Servering

Servera med potatisgratäng och sallad, eller med Dinkelsallad och smaksatt yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!