
Lamm tikka masala
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 800 g lammrostbiff
- 1 citron
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk chiliflakes
- 2.5 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk salt
- Raita:
- 2.5 dl turkisk yoghurt
- 1 dl hackad färsk mynta
- 1 skivad blekselleristjälk
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- tortillabröd
- sallad
Gör så här
- Tärna lammet i ca 12 bitar och lägg i en bunke.
- Riv över skalet (endast det gula) av 1 citron och riv en bit skalad ingefära.
- Häll på alla torra kryddor och vänd runt med yoghurt.
- Låt marinera över natten eller stek genast på direkt glöd. Lägg lammbitarna på gallret och rör inte bitarna förens marinaden grillat fast i köttet. Grilla ca 3 min per sida.
Raita
- Blanda ihop alla ingredienserna till raitan. Servera lammet i ett tortillabröd med sallad och en klick raita.
Liknande recept
Lamm tikka masala
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tärna lammet i ca 12 bitar och lägg i en bunke.
- Riv över skalet (endast det gula) av 1 citron och riv en bit skalad ingefära.
- Häll på alla torra kryddor och vänd runt med yoghurt.
- Låt marinera över natten eller stek genast på direkt glöd. Lägg lammbitarna på gallret och rör inte bitarna förens marinaden grillat fast i köttet. Grilla ca 3 min per sida.
Raita
- Blanda ihop alla ingredienserna till raitan. Servera lammet i ett tortillabröd med sallad och en klick raita.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!