Lamm tikka masala

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 800 g lammrostbiff
  • 1 citron
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • Raita:
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 skivad blekselleristjälk
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • sallad

Gör så här

  1. Tärna lammet i ca 12 bitar och lägg i en bunke.
  2. Riv över skalet (endast det gula) av 1 citron och riv en bit skalad ingefära.
  3. Häll på alla torra kryddor och vänd runt med yoghurt.
  4. Låt marinera över natten eller stek genast på direkt glöd. Lägg lammbitarna på gallret och rör inte bitarna förens marinaden grillat fast i köttet. Grilla ca 3 min per sida.

Raita

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till raitan. Servera lammet i ett tortillabröd med sallad och en klick raita.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Morotssoppa med saffransgrädde

(10)

Klassisk falafel

(58)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(12)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 800 g lammrostbiff
  • 1 citron
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • Raita:
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 skivad blekselleristjälk
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • sallad

Lamm tikka masala

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna lammet i ca 12 bitar och lägg i en bunke.
  2. Riv över skalet (endast det gula) av 1 citron och riv en bit skalad ingefära.
  3. Häll på alla torra kryddor och vänd runt med yoghurt.
  4. Låt marinera över natten eller stek genast på direkt glöd. Lägg lammbitarna på gallret och rör inte bitarna förens marinaden grillat fast i köttet. Grilla ca 3 min per sida.

Raita

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till raitan. Servera lammet i ett tortillabröd med sallad och en klick raita.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Morotssoppa med saffransgrädde

(10)

Klassisk falafel

(58)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(12)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies