Lamm tikka masala

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 800 g lammrostbiff
  • 1 citron
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 skivad blekselleristjälk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • sallad

Gör så här

  1. Tärna lammet i ca 12 bitar och lägg i en bunke.
  2. Riv över skalet (endast det gula) av 1 citron och riv en bit skalad ingefära.
  3. Häll på alla torra kryddor och vänd runt med yoghurt.
  4. Låt marinera över natten eller stek genast på direkt glöd. Lägg lammbitarna på gallret och rör inte bitarna förens marinaden grillat fast i köttet. Grilla ca 3 min per sida.

Raita

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till raitan. Servera lammet i ett tortillabröd med sallad och en klick raita.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indisk curry på kycklingfärs

(34)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(23)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Krämig wasabisill

(8)

Nypotatissallad med myntadressing

(1)

Dillkokt kyckling

(7)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g lammrostbiff
  • 1 citron
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 1 skivad blekselleristjälk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • tortillabröd
  • sallad

Lamm tikka masala

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna lammet i ca 12 bitar och lägg i en bunke.
  2. Riv över skalet (endast det gula) av 1 citron och riv en bit skalad ingefära.
  3. Häll på alla torra kryddor och vänd runt med yoghurt.
  4. Låt marinera över natten eller stek genast på direkt glöd. Lägg lammbitarna på gallret och rör inte bitarna förens marinaden grillat fast i köttet. Grilla ca 3 min per sida.

Raita

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till raitan. Servera lammet i ett tortillabröd med sallad och en klick raita.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indisk curry på kycklingfärs

(34)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(23)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Krämig wasabisill

(8)

Nypotatissallad med myntadressing

(1)

Dillkokt kyckling

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies