Kycklingcurry-baguette

Kycklingcurry-baguette

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Matig macka med kyckling blandat med en kräm av äpple, lök, paprika, curry, majonnäs och crème fraiche. Så god lunchsmörgås. Recept ur kokboken Favoriter av Filip Poon.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé
  • salladsblad, till servering
  • baguette, till servering
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk rapsolja
  • Kräm
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liten gul paprika, fintärnad
  • rapsolja, till stekning
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 msk curry
  • 1 litet äpple, fintärnat
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 dl tunt skivad purjolök
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160°. Vänd runtkycklingen i olja, salt och de torra kryddorna. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 30 min.
  2. Låt svalna och skär sedan i bitar. Fräs lök, äpple och curry i olja i en stekpanna tills de är mjuka.
  3. Låt svalna och blanda med resten av ingredienserna till krämen och kycklingen. Smaka av med salt. Snitta upp bröden och fyll med sallad och röran.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wraps med kalkon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(44)
Kycklingcurry-baguette
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g kycklingfilé
  • salladsblad, till servering
  • baguette, till servering
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk lökpulver
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk rapsolja
  • Kräm
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liten gul paprika, fintärnad
  • rapsolja, till stekning
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 msk curry
  • 1 litet äpple, fintärnat
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 dl tunt skivad purjolök
  • salt

Kycklingcurry-baguette

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Matig macka med kyckling blandat med en kräm av äpple, lök, paprika, curry, majonnäs och crème fraiche. Så god lunchsmörgås. Recept ur kokboken Favoriter av Filip Poon.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160°. Vänd runtkycklingen i olja, salt och de torra kryddorna. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 30 min.
  2. Låt svalna och skär sedan i bitar. Fräs lök, äpple och curry i olja i en stekpanna tills de är mjuka.
  3. Låt svalna och blanda med resten av ingredienserna till krämen och kycklingen. Smaka av med salt. Snitta upp bröden och fyll med sallad och röran.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wraps med kalkon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(44)