Kryddig yoghurtsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Värmande, lättlagad och lite syrlig indisk soppa som fungerar bra både som förrätt och till middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 msk olja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 finhackad skållad tomat
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad grön chilifrukt
  • 1 msk gurkmeja
  • 8 dl mild yoghurt, 3 %
  • 1 dl grädde
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl klippt bladpersilja
  • 4 st naanbröd

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull. Tillsätt spiskummin och fräs cirka 10 sekunder. Tillsätt lök, tomat, ingefära, chili och gurkmeja. Rör om och låt puttra cirka 4 minuter.
  2. Tillsätt yoghurt, grädde och koriander och värm eventuellt försiktigt. Soppan får inte koka eller bli för varm, då blir yoghurten grynig.
  3. Smaka av med salt, toppa med lite klippt persilja och servera med till exempel naanbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 msk olja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 finhackad skållad tomat
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad grön chilifrukt
  • 1 msk gurkmeja
  • 8 dl mild yoghurt, 3 %
  • 1 dl grädde
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl klippt bladpersilja
  • 4 st naanbröd

Kryddig yoghurtsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Värmande, lättlagad och lite syrlig indisk soppa som fungerar bra både som förrätt och till middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull. Tillsätt spiskummin och fräs cirka 10 sekunder. Tillsätt lök, tomat, ingefära, chili och gurkmeja. Rör om och låt puttra cirka 4 minuter.
  2. Tillsätt yoghurt, grädde och koriander och värm eventuellt försiktigt. Soppan får inte koka eller bli för varm, då blir yoghurten grynig.
  3. Smaka av med salt, toppa med lite klippt persilja och servera med till exempel naanbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)