Kryddig fiskryta med chorizo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En fyllig gryta med kryddstark korv och en doft av rosmarin, kanel och koriander sätter färg på vilken kväll som helst.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 liter röda och gula cocktailtomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 skivade morötter eller palsternackor
  • 500 g små, halverade färskpotatisar
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk rosmarin
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 msk smör och rapsolja till stekning
  • 1 liter vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 350 g vit fiskfilé, i 3x3 cm stora bitar
  • 3 tunt skivad chorizo
  • Servering:
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Fräs tomater, lök, morötter, potatis och alla kryddor i lite smör och olja cirka 5 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda under lock tills morötterna och potatisen är mjuka, cirka 10 minuter.
  2. Salta och peppra. Lägg i fisken och korven, rör försiktigt och låt sjuda tills fisken är precis genomkokt, cirka 5 minuter.

Servering

Servera i djupa tallrikar med en klick gräddfil på toppen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



15 st
  • Ingredienser (15)
  • 0.5 liter röda och gula cocktailtomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 skivade morötter eller palsternackor
  • 500 g små, halverade färskpotatisar
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk rosmarin
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 msk smör och rapsolja till stekning
  • 1 liter vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 350 g vit fiskfilé, i 3x3 cm stora bitar
  • 3 tunt skivad chorizo
  • Servering:
  • 1 dl gräddfil

Kryddig fiskryta med chorizo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En fyllig gryta med kryddstark korv och en doft av rosmarin, kanel och koriander sätter färg på vilken kväll som helst.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs tomater, lök, morötter, potatis och alla kryddor i lite smör och olja cirka 5 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda under lock tills morötterna och potatisen är mjuka, cirka 10 minuter.
  2. Salta och peppra. Lägg i fisken och korven, rör försiktigt och låt sjuda tills fisken är precis genomkokt, cirka 5 minuter.

Servering

Servera i djupa tallrikar med en klick gräddfil på toppen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!