Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Vardagslyx med lammfärs och stekt svamp. Kan också serveras som förrätt.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl risoni
  • 400 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 200 g svamp, t ex kantareller
  • 1 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g riven parmesanost
  • 100 g chèvre eller parmesan
  • salt och svartpeppar
  • Till garnering:
  • persilja eller timjan

Gör så här

  1. Koka risonin al dente enligt förpackningen, dvs näst intill färdigkokt.
  2. Bryn färs, lök och vitlök i smör tills färsen är genomstekt. Salta och peppra.
  3. Stek svampen i smör och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll av risonivattnet och lägg tillbaka risonin i kastrullen. Tillsätt grädden och låt koka ihop ca 4 min. Häll i parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp risonin i djupa tallrikar och lägg på lammfärs och svamp. Smula över chèvren. Garnera med persilja eller timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2015-10-30

Gott!

12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl risoni
  • 400 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 200 g svamp, t ex kantareller
  • 1 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g riven parmesanost
  • 100 g chèvre eller parmesan
  • salt och svartpeppar
  • Till garnering:
  • persilja eller timjan

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Vardagslyx med lammfärs och stekt svamp. Kan också serveras som förrätt.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risonin al dente enligt förpackningen, dvs näst intill färdigkokt.
  2. Bryn färs, lök och vitlök i smör tills färsen är genomstekt. Salta och peppra.
  3. Stek svampen i smör och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll av risonivattnet och lägg tillbaka risonin i kastrullen. Tillsätt grädden och låt koka ihop ca 4 min. Häll i parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp risonin i djupa tallrikar och lägg på lammfärs och svamp. Smula över chèvren. Garnera med persilja eller timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2015-10-30

Gott!

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies