
Kräftpasta
Betyg (1-5):
Enkel lyxig rätt med färsk pasta, kräftstjärtar, rökt skinka och vitlök. Pastarätten som sätter guldkant på vardag som helg.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
- 125 g rökt skinka skuren i tärningar
- 500 g färsk tagliatelle
- 340 g kräftstjärtar i lag
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 4 dl crème fraiche 5 % (Minifraiche)
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 dl dill
- 3 krm salt
Gör så här
- Bryn skinktärningarna. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och fräs dem i hälften av olivoljan.
- Fräs vitlöken i resten av olivoljan. Tillsätt Crème fraiche och hetta upp. Salta och peppra. Blanda ner pastan. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över skinktärningar, kräftstjärtar och dill.
Kräftpasta
Betyg (1-5):
Enkel lyxig rätt med färsk pasta, kräftstjärtar, rökt skinka och vitlök. Pastarätten som sätter guldkant på vardag som helg.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Gör så här
- Bryn skinktärningarna. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och fräs dem i hälften av olivoljan.
- Fräs vitlöken i resten av olivoljan. Tillsätt Crème fraiche och hetta upp. Salta och peppra. Blanda ner pastan. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över skinktärningar, kräftstjärtar och dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!