Kräftpasta

Kräftpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Enkel lyxig rätt med färsk pasta, kräftstjärtar, rökt skinka och vitlök. Pastarätten som sätter guldkant på vardag som helg.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 125 g rökt skinka skuren i tärningar
  • 500 g färsk tagliatelle
  • 340 g kräftstjärtar i lag
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl crème fraiche 5 % (Minifraiche)
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl dill
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Bryn skinktärningarna. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och fräs dem i hälften av olivoljan.
  2. Fräs vitlöken i resten av olivoljan. Tillsätt Crème fraiche och hetta upp. Salta och peppra. Blanda ner pastan. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över skinktärningar, kräftstjärtar och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kräftpasta
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g rökt skinka skuren i tärningar
  • 500 g färsk tagliatelle
  • 340 g kräftstjärtar i lag
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl crème fraiche 5 % (Minifraiche)
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl dill
  • 3 krm salt

Kräftpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Enkel lyxig rätt med färsk pasta, kräftstjärtar, rökt skinka och vitlök. Pastarätten som sätter guldkant på vardag som helg.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Bryn skinktärningarna. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och fräs dem i hälften av olivoljan.
  2. Fräs vitlöken i resten av olivoljan. Tillsätt Crème fraiche och hetta upp. Salta och peppra. Blanda ner pastan. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över skinktärningar, kräftstjärtar och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!