Korvbröd

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 45 min
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk strösocker
  • 0.25 paket färsk jäst
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1 uppvispat ägg
  • vallmofrön och sesamfrön

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Blanda med mjölken i en bunke. Blanda i ägg, strösocker och salt. Låt svalna till 37°. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig i spadet.
  2. Tillsätt vetemjölet och knåda smidig i maskin ca 5 min eller för hand ca 10 min. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
  3. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela i två delar. Rulla ut varje del och skär i 6 lika stora bitar. Forma bitarna till bullar och rulla sedan varje bulle till ett avlångt korvbröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg, toppa med vallmofrön och sesamfrön. Låt jäsa utan bakduk ca 30 min.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 225°, ca 8 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enchilada med bbq-kyckling - Coop

(1)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rispappersrullar med dippsås - Coop

(4)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk strösocker
  • 0.25 paket färsk jäst
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning
  • 1 uppvispat ägg
  • vallmofrön och sesamfrön

Korvbröd

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 45 min
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Blanda med mjölken i en bunke. Blanda i ägg, strösocker och salt. Låt svalna till 37°. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig i spadet.
  2. Tillsätt vetemjölet och knåda smidig i maskin ca 5 min eller för hand ca 10 min. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
  3. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela i två delar. Rulla ut varje del och skär i 6 lika stora bitar. Forma bitarna till bullar och rulla sedan varje bulle till ett avlångt korvbröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg, toppa med vallmofrön och sesamfrön. Låt jäsa utan bakduk ca 30 min.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 225°, ca 8 min. Låt svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enchilada med bbq-kyckling - Coop

(1)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(9)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Pastasallad med fylld pasta och basilika - Coop

(4)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rispappersrullar med dippsås - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies