Koldskål, dansk sommardessert

Koldskål, dansk sommardessert

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Koldskål med smak av vanilj och citron kan ätas både som mellanmål och dessert.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg, endast gulan
  • 2 dl socker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liter mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner crème-fraichen. Tillsätt mjölken under konstant omrörning. Tillsätt vaniljsocker och pressad citron.
  2. Ställ kallt i kylskåp i ca 1 timme fram till servering, och rör om några gånger under tiden så att sockret löses ut.
  3. Servera tillsammans med små finskorpor eller mandelbiskvier.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd Conrad

2014-07-25

Jeg er enig med Karsten. En svensk variant at den danske koldskål kunne være: 3 æggeblommer, 2 dl sukker, 2 tsk vanillesukker, 1 l fil (mellem) og saften fra 1 citron. Det er faktisk en rimelig god erstatning, og der kan serveres finskorpor til - de knuses ned i koldskålen. Hele herligheden spises af dyb tallerken med ske. Velbekomme.

Karsten Sörensen

2014-07-14

Detta recept är helt fel. Det förekommer varken crème fraiche eller mjölk i Koldskål. Det är ingen dessert utan snarare ett mellanmål.

Liknande recept

Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Koldskål, dansk sommardessert
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 4 ägg, endast gulan
  • 2 dl socker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liter mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, pressad saft

Koldskål, dansk sommardessert

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Koldskål med smak av vanilj och citron kan ätas både som mellanmål och dessert.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner crème-fraichen. Tillsätt mjölken under konstant omrörning. Tillsätt vaniljsocker och pressad citron.
  2. Ställ kallt i kylskåp i ca 1 timme fram till servering, och rör om några gånger under tiden så att sockret löses ut.
  3. Servera tillsammans med små finskorpor eller mandelbiskvier.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd Conrad

2014-07-25

Jeg er enig med Karsten. En svensk variant at den danske koldskål kunne være: 3 æggeblommer, 2 dl sukker, 2 tsk vanillesukker, 1 l fil (mellem) og saften fra 1 citron. Det er faktisk en rimelig god erstatning, og der kan serveres finskorpor til - de knuses ned i koldskålen. Hele herligheden spises af dyb tallerken med ske. Velbekomme.

Karsten Sörensen

2014-07-14

Detta recept är helt fel. Det förekommer varken crème fraiche eller mjölk i Koldskål. Det är ingen dessert utan snarare ett mellanmål.

Liknande recept

Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)