Koldskål, dansk sommardessert
  • Tid 1 tim

Koldskål, dansk sommardessert

4.5 (8 betyg)

Koldskål med smak av vanilj och citron kan ätas både som mellanmål och dessert.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg, endast gulan
  • 2 dl socker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liter mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner crème-fraichen. Tillsätt mjölken under konstant omrörning. Tillsätt vaniljsocker och pressad citron.

  2. 2

    Ställ kallt i kylskåp i ca 1 timme fram till servering, och rör om några gånger under tiden så att sockret löses ut.

  3. 3

    Servera tillsammans med små finskorpor eller mandelbiskvier.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gerd Conrad

    Jeg er enig med Karsten. En svensk variant at den danske koldskål kunne være: 3 æggeblommer, 2 dl sukker, 2 tsk vanillesukker, 1 l fil (mellem) og saften fra 1 citron. Det er faktisk en rimelig god erstatning, og der kan serveres finskorpor til - de knuses ned i koldskålen. Hele herligheden spises af dyb tallerken med ske. Velbekomme.

  • Karsten Sörensen

    Detta recept är helt fel. Det förekommer varken crème fraiche eller mjölk i Koldskål. Det är ingen dessert utan snarare ett mellanmål.