Knutteströmming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.45 (11 betyg)

Fiskgratäng för mogna smaklökar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g stora strömmingsfiléer
  • 2 msk smör + smör till formen
  • 2 msk nyriven pepparrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt och salta. Blanda 2 matskedar smör med riven pepparrot och fördela det över filéerna. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form. Blanda grädde och chilisås och häll över. Strö över ströbröd. Grädda i ugn i cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2015-01-21

Fin retromat, som helt fallit i glömska och som med fördel kan bli modern igen.

Liknande recept

Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g stora strömmingsfiléer
  • 2 msk smör + smör till formen
  • 2 msk nyriven pepparrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Knutteströmming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.45 (11 betyg)

Fiskgratäng för mogna smaklökar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt och salta. Blanda 2 matskedar smör med riven pepparrot och fördela det över filéerna. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form. Blanda grädde och chilisås och häll över. Strö över ströbröd. Grädda i ugn i cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2015-01-21

Fin retromat, som helt fallit i glömska och som med fördel kan bli modern igen.

Liknande recept

Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)