
Kikärtssallad i tortillakorgar
Betyg (1-5):
Eleganta små korgar fyllda med kikärtssallad med smak av rödlök, tomat och paprika.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 medelstora mjuka tortillabröd
- vatten
- olivolja till pensling
- 1 dl olivolja
- 0.5 msk sumakkryddblandning
- 3 msk pressad citron
- 1 finhackad rödlök
- svartpeppar
- 380 g kikärtor
- 250 g delade körsbärstomater
- 100 g grovhackad sallad t ex krispsallad eller lollo rosso
- 100 g strimlad gul paprika
- 1 tsk salt
Gör så här
- Pensla bröden först med lite vatten, sedan med olivolja. Forma bröden över fyra ugnssäkra formar eller glas, med den oljade ytan mot formen. Låt stå i ugnen cirka 5 minuter, bröden ska torka en aning.
- Blanda olja, krydda, citron, lök, salt och peppar.
- Skölj ärterna och låt dem rinna av. Blanda ner ärter, tomater, sallad och paprika i lökvinägretten.
- Fyll korgarna med kikärtssalladen. Garnera eventuellt med extra grönsaker.
Liknande recept
Kikärtssallad i tortillakorgar
Betyg (1-5):
Eleganta små korgar fyllda med kikärtssallad med smak av rödlök, tomat och paprika.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Pensla bröden först med lite vatten, sedan med olivolja. Forma bröden över fyra ugnssäkra formar eller glas, med den oljade ytan mot formen. Låt stå i ugnen cirka 5 minuter, bröden ska torka en aning.
- Blanda olja, krydda, citron, lök, salt och peppar.
- Skölj ärterna och låt dem rinna av. Blanda ner ärter, tomater, sallad och paprika i lökvinägretten.
- Fyll korgarna med kikärtssalladen. Garnera eventuellt med extra grönsaker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!