Kikärtssallad i tortillakorgar

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Eleganta små korgar fyllda med kikärtssallad med smak av rödlök, tomat och paprika.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 medelstora mjuka tortillabröd
  • vatten
  • olivolja till pensling
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 msk sumakkryddblandning
  • 3 msk pressad citron
  • 1 finhackad rödlök
  • svartpeppar
  • 380 g kikärtor
  • 250 g delade körsbärstomater
  • 100 g grovhackad sallad t ex krispsallad eller lollo rosso
  • 100 g strimlad gul paprika
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Pensla bröden först med lite vatten, sedan med olivolja. Forma bröden över fyra ugnssäkra formar eller glas, med den oljade ytan mot formen. Låt stå i ugnen cirka 5 minuter, bröden ska torka en aning.
  2. Blanda olja, krydda, citron, lök, salt och peppar.
  3. Skölj ärterna och låt dem rinna av. Blanda ner ärter, tomater, sallad och paprika i lökvinägretten.
  4. Fyll korgarna med kikärtssalladen. Garnera eventuellt med extra grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fransk bondsoppa med pistou

(39)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 medelstora mjuka tortillabröd
  • vatten
  • olivolja till pensling
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 msk sumakkryddblandning
  • 3 msk pressad citron
  • 1 finhackad rödlök
  • svartpeppar
  • 380 g kikärtor
  • 250 g delade körsbärstomater
  • 100 g grovhackad sallad t ex krispsallad eller lollo rosso
  • 100 g strimlad gul paprika
  • 1 tsk salt

Kikärtssallad i tortillakorgar

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Eleganta små korgar fyllda med kikärtssallad med smak av rödlök, tomat och paprika.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla bröden först med lite vatten, sedan med olivolja. Forma bröden över fyra ugnssäkra formar eller glas, med den oljade ytan mot formen. Låt stå i ugnen cirka 5 minuter, bröden ska torka en aning.
  2. Blanda olja, krydda, citron, lök, salt och peppar.
  3. Skölj ärterna och låt dem rinna av. Blanda ner ärter, tomater, sallad och paprika i lökvinägretten.
  4. Fyll korgarna med kikärtssalladen. Garnera eventuellt med extra grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fransk bondsoppa med pistou

(39)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies