Kalvfilé med tapenade

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 200 g av mittbiten från kalvfilé
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 1 msk smör och olja till stekning
  • Tapenade:
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl urkärnade svarta oliver
  • 6 sardeller i olja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Ostchips:
  • 1 bit parmesan
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter

Gör så här

  1. Bryn kalvfilén runt om i smör och olja. Salta och peppra. Stek köttet i ugnen (100-125°C) till en innertempertur på 54°C. Låt svalna. Skär filén i tunna skivor och lägg dem på fat lite omlott.

Tapenade

  1. Kör alla ingredienser till tapenaden i mixer eller matberedare till en puré. Smaka av.

Ostchips

  1. Riv parmesanosten. Lägg det rivna på en plåt med bakplåtspapper. Baka några minuter i ugnen (225°C) tills osten blir jämnt gyllene. Låt osten svalna och hårdna så att den går att bryta i bitar.

Servering

Servera kalvfilén med blandade örtkryddor t ex krasse, basilika, bladpersilja samt tapenade och parmesanchips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Skagenröra

(29)

Vegopiroger

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g av mittbiten från kalvfilé
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 1 msk smör och olja till stekning
  • Tapenade:
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl urkärnade svarta oliver
  • 6 sardeller i olja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Ostchips:
  • 1 bit parmesan
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackade färska örter

Kalvfilé med tapenade

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kalvfilén runt om i smör och olja. Salta och peppra. Stek köttet i ugnen (100-125°C) till en innertempertur på 54°C. Låt svalna. Skär filén i tunna skivor och lägg dem på fat lite omlott.

Tapenade

  1. Kör alla ingredienser till tapenaden i mixer eller matberedare till en puré. Smaka av.

Ostchips

  1. Riv parmesanosten. Lägg det rivna på en plåt med bakplåtspapper. Baka några minuter i ugnen (225°C) tills osten blir jämnt gyllene. Låt osten svalna och hårdna så att den går att bryta i bitar.

Servering

Servera kalvfilén med blandade örtkryddor t ex krasse, basilika, bladpersilja samt tapenade och parmesanchips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Skagenröra

(29)

Vegopiroger

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies