Kalamareswok
  • Tid 15 min

Kalamareswok

3.38 (8 betyg)

Vitlöksdoftande wok med bläckfisk smaksatt med ingefära och sambal oelek.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk riven färsk ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 300 g tinade råa bläckfiskringar
  • 100 g skivad salladslök
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
Servering:
  • soja
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll oljorna i en wok eller stor stekpanna och låt det bli riktigt hett. Fräs ingefära, vitlök och sambal oelek i oljan. Tillsätt bläckfiskringarna och stek dem hastigt, 1-2 minuter, under omrörning. Vänd ner lök och sesamfrön, blanda.

Servering

Servera med soja och färsk koriander.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar