Kalamareswok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (9 betyg)

Vitlöksdoftande wok med bläckfisk smaksatt med ingefära och sambal oelek.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk riven färsk ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 300 g tinade råa bläckfiskringar
  • 100 g skivad salladslök
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • Servering:
  • soja
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Häll oljorna i en wok eller stor stekpanna och låt det bli riktigt hett. Fräs ingefära, vitlök och sambal oelek i oljan. Tillsätt bläckfiskringarna och stek dem hastigt, 1-2 minuter, under omrörning. Vänd ner lök och sesamfrön, blanda.

Servering

Servera med soja och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med löjrom

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tesotad tonfisk med lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk riven färsk ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 300 g tinade råa bläckfiskringar
  • 100 g skivad salladslök
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • Servering:
  • soja
  • färsk koriander

Kalamareswok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (9 betyg)

Vitlöksdoftande wok med bläckfisk smaksatt med ingefära och sambal oelek.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll oljorna i en wok eller stor stekpanna och låt det bli riktigt hett. Fräs ingefära, vitlök och sambal oelek i oljan. Tillsätt bläckfiskringarna och stek dem hastigt, 1-2 minuter, under omrörning. Vänd ner lök och sesamfrön, blanda.

Servering

Servera med soja och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med löjrom

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tesotad tonfisk med lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)