För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kabab koobideh

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Iranska vitlöksdoftande lammfärsspett

Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kött- eller lammfärs
  • 2 rivna lökar
  • 1 krossade vitlöksklyfta
  • 1 vispat ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Blanda färs, lök, vitlök, ägg, salt, peppar och gurkmeja. Låt stå 7-8 timmar i kylskåp.
  2. Forma färsen till avlånga bullar runt blötlagda grillpinnar. Pensla med olja och grilla tills färsen är genomstekt, cirka 5 minuter per sida. Eller lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen cirka 10 minuter, vänd efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Änglamarks örtomelett

(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g kött- eller lammfärs
  • 2 rivna lökar
  • 1 krossade vitlöksklyfta
  • 1 vispat ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk olja

Kabab koobideh

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Iranska vitlöksdoftande lammfärsspett

Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, lök, vitlök, ägg, salt, peppar och gurkmeja. Låt stå 7-8 timmar i kylskåp.
  2. Forma färsen till avlånga bullar runt blötlagda grillpinnar. Pensla med olja och grilla tills färsen är genomstekt, cirka 5 minuter per sida. Eller lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen cirka 10 minuter, vänd efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Änglamarks örtomelett

(9)