
Kabab koobideh
Betyg (1-5):
Iranska vitlöksdoftande lammfärsspett
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g kött- eller lammfärs
- 2 rivna lökar
- 1 krossade vitlöksklyfta
- 1 vispat ägg
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk gurkmeja
- 2 msk olja
Gör så här
- Blanda färs, lök, vitlök, ägg, salt, peppar och gurkmeja. Låt stå 7-8 timmar i kylskåp.
- Forma färsen till avlånga bullar runt blötlagda grillpinnar. Pensla med olja och grilla tills färsen är genomstekt, cirka 5 minuter per sida. Eller lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen cirka 10 minuter, vänd efter halva tiden.
Liknande recept
Kabab koobideh
Betyg (1-5):
Iranska vitlöksdoftande lammfärsspett
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda färs, lök, vitlök, ägg, salt, peppar och gurkmeja. Låt stå 7-8 timmar i kylskåp.
- Forma färsen till avlånga bullar runt blötlagda grillpinnar. Pensla med olja och grilla tills färsen är genomstekt, cirka 5 minuter per sida. Eller lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen cirka 10 minuter, vänd efter halva tiden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!