
Het korvpanna
Betyg (1-5):
Bara att slänga ihop i stekpannan.
Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
- 150 g chorizo, kabanoss eller salsiccia
- 1 gul lök
- 2 tomater
- 2 paprikor
- 1 msk smör eller margarin
- 2 ägg
- 0.5 krm tabasco
- 0.5 dl hackad persilja eller oregano
- peppar
- salt
Gör så här
- Skär korven i tunna skivor. Skala och hacka löken. Skölj tomater och paprikor. Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Hetta upp fettet i en stekpanna eller traktörpanna. Fräs lök och paprika mjuka på svag värme utan att de tar färg. Blanda i korv och fräs några minuter på lite högre värme. Lägg i tomaterna.
- Gör fördjupningar i grönsaksblandningen och knäck ett ägg i varje fördjupning. Lägg lock på pannan och låt äggen stelna på svag värme ca 5 min. Droppa över lite tabasco. Strö över hackad persilja. Salta och peppra.
Het korvpanna
Betyg (1-5):
Bara att slänga ihop i stekpannan.
Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Gör så här
- Skär korven i tunna skivor. Skala och hacka löken. Skölj tomater och paprikor. Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Hetta upp fettet i en stekpanna eller traktörpanna. Fräs lök och paprika mjuka på svag värme utan att de tar färg. Blanda i korv och fräs några minuter på lite högre värme. Lägg i tomaterna.
- Gör fördjupningar i grönsaksblandningen och knäck ett ägg i varje fördjupning. Lägg lock på pannan och låt äggen stelna på svag värme ca 5 min. Droppa över lite tabasco. Strö över hackad persilja. Salta och peppra.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
HELENA
2013-09-25
JAG TYCKER OM KORV