Hamburgerbröd med dinkel

Betyg (1-5):
3.22 (18 betyg)

Med hemmagjorda hamburgerbröd förhöjs hela måltiden.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk sirap eller honung
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 10 dl dinkelsikt, spara ca 1/3 till utbakningen
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm vattnet eller mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vätskan.
  2. Tillsätt resten av vätskan, fett, salt, sirap eller honung, fullkornsmjöl och 7 dl av sikten. Spara resten av mjölet till utbakningen.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg. Degen skall vara något lös. Bearbeta degen i ca 10 minuter. Jäs degen övertäckt i cirka 30 minuter.
  4. Forma degen till en bulle. Dela den i så många bitar som det ska vara bullar. Forma dem till platta runda bullar, cirka 12 centimeter i diameter. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
  5. Värm ugnen till 225º. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-11

Hej Ann E! Tyvärr hade saltet trillat ur receptet, men nu är det tillbaka igen! 1 tsk salt ska det vara i detta recept. Lycka till i köket!

Ann E

2019-09-05

Kanonrecept! Men var tog saltet vägen i receptet.

Anna

2015-02-22

Superbra recept!

Fredrik

2014-06-12

Blev gott, men receptet behöver nog förtydligas vad gäller mjölet för utbakningen , det blev väldigt kladdigt att knåda in 3dl mjöl i den lösa degen som var efter jäsning, rätt eller fel vet jag inte...

Liknande recept

Empanadas

(21)

Vegetarisk tacopaj

(122)

Päron- och manchegopizza

(24)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Sticky buffalo-blomkål

(13)

Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost

(15)

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk sirap eller honung
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 10 dl dinkelsikt, spara ca 1/3 till utbakningen
  • 1 tsk salt

Hamburgerbröd med dinkel

Betyg (1-5):
3.22 (18 betyg)

Med hemmagjorda hamburgerbröd förhöjs hela måltiden.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm vattnet eller mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vätskan.
  2. Tillsätt resten av vätskan, fett, salt, sirap eller honung, fullkornsmjöl och 7 dl av sikten. Spara resten av mjölet till utbakningen.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg. Degen skall vara något lös. Bearbeta degen i ca 10 minuter. Jäs degen övertäckt i cirka 30 minuter.
  4. Forma degen till en bulle. Dela den i så många bitar som det ska vara bullar. Forma dem till platta runda bullar, cirka 12 centimeter i diameter. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
  5. Värm ugnen till 225º. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-11

Hej Ann E! Tyvärr hade saltet trillat ur receptet, men nu är det tillbaka igen! 1 tsk salt ska det vara i detta recept. Lycka till i köket!

Ann E

2019-09-05

Kanonrecept! Men var tog saltet vägen i receptet.

Anna

2015-02-22

Superbra recept!

Fredrik

2014-06-12

Blev gott, men receptet behöver nog förtydligas vad gäller mjölet för utbakningen , det blev väldigt kladdigt att knåda in 3dl mjöl i den lösa degen som var efter jäsning, rätt eller fel vet jag inte...

Liknande recept

Empanadas

(21)

Vegetarisk tacopaj

(122)

Päron- och manchegopizza

(24)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Sticky buffalo-blomkål

(13)

Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost

(15)

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies