
Häggblomssaft
Betyg (1-5):
Smutta på smaken av försommar i ett litet glas.
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 25 stora häggblomsklasar
- 1.5 liter vatten
- 1.5 kg socker
- 50 g citronsyra
- 3 tvättade och skivade limefrukter
Gör så här
- Skölj blommorna väl i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
- Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
- Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten brukar hållbarheten vara cirka 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten då det är dags att dricka den.
Häggblomssaft
Betyg (1-5):
Smutta på smaken av försommar i ett litet glas.
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj blommorna väl i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
- Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
- Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten brukar hållbarheten vara cirka 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten då det är dags att dricka den.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!