Häggblomssaft

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Smutta på smaken av försommar i ett litet glas.

2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 stora häggblomsklasar
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 kg socker
  • 50 g citronsyra
  • 3 tvättade och skivade limefrukter

Gör så här

  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
  2. Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
  3. Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten brukar hållbarheten vara cirka 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten då det är dags att dricka den.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varm vinterdryck

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Banan-och chokladsmoothie

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ebbas plommonmarmelad

Betyg
Betyg
(14)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 25 stora häggblomsklasar
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 kg socker
  • 50 g citronsyra
  • 3 tvättade och skivade limefrukter

Häggblomssaft

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Smutta på smaken av försommar i ett litet glas.

2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
  2. Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
  3. Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten brukar hållbarheten vara cirka 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten då det är dags att dricka den.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varm vinterdryck

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Banan-och chokladsmoothie

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ebbas plommonmarmelad

Betyg
Betyg
(14)