Grynsallad med fetaost och bärvinägrett

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig sallad med somrig bärvinägrett av hallon och björnbär. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 2.5 dl matvete eller annat gryn
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 150 g fetaost
  • nymalen svartpeppar
  • Bärvinägrett
  • 125 g björnbär (spara några bär till garnering)
  • 125 g hallon (spara några bär till garnering)
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 rödlök, i mindre bitar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Mixa alla ingredienser till vinägretten tills den är helt slät. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner sockerärterna i saltat kokande vatten och låt koka 2 min. Häll av vattnet och kyl ner ärterna i kallt vatten.
  3. Varva gryn, spenat, lök och sockerärter på ett serveringsfat. Smula över fetaosten i lite större bitar. Garnera med de sparade bären och dra ett varv med pepparkvarnen.
  4. Ringla över lite av vinägretten på salladen vid servering och servera resten vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 2.5 dl matvete eller annat gryn
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 150 g fetaost
  • nymalen svartpeppar
  • Bärvinägrett
  • 125 g björnbär (spara några bär till garnering)
  • 125 g hallon (spara några bär till garnering)
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 rödlök, i mindre bitar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung

Grynsallad med fetaost och bärvinägrett

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig sallad med somrig bärvinägrett av hallon och björnbär. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Mixa alla ingredienser till vinägretten tills den är helt slät. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner sockerärterna i saltat kokande vatten och låt koka 2 min. Häll av vattnet och kyl ner ärterna i kallt vatten.
  3. Varva gryn, spenat, lök och sockerärter på ett serveringsfat. Smula över fetaosten i lite större bitar. Garnera med de sparade bären och dra ett varv med pepparkvarnen.
  4. Ringla över lite av vinägretten på salladen vid servering och servera resten vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies