Gratinerad hummer med pistagenötter

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Fira av helgen med en skaldjursfest, stiligt och gott!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 halverade humrar
  • Grillsmör:
  • 75 g smör
  • 100 g hackade pistagenötter
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk havssalt
  • 2 krm kajennpeppar
  • Servering:
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 lantbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill. Bryt loss hummerklorna, knäck dem och lägg på sidan. Ta reda på resten av hummerkött och skär det i bitar. Töm skalen och torka ur dem.
  2. Placera skalen på en ugnsplåt och lägg tillbaka hummerköttet. Blanda ingredienserna till smöret och bred över.
  3. Ställ in i ugnen och gratinera tills täcket är krispigt och har fin färg.
  4. Servera med citronklyftor och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



tobbe

2011-12-16

Jättegod, men köpte saltade pistagenötter,blev för salt.skulle stå att det finns osaltade.(visste inte att det fanns osaltade)

9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 halverade humrar
  • Grillsmör:
  • 75 g smör
  • 100 g hackade pistagenötter
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk havssalt
  • 2 krm kajennpeppar
  • Servering:
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 lantbröd

Gratinerad hummer med pistagenötter

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Fira av helgen med en skaldjursfest, stiligt och gott!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill. Bryt loss hummerklorna, knäck dem och lägg på sidan. Ta reda på resten av hummerkött och skär det i bitar. Töm skalen och torka ur dem.
  2. Placera skalen på en ugnsplåt och lägg tillbaka hummerköttet. Blanda ingredienserna till smöret och bred över.
  3. Ställ in i ugnen och gratinera tills täcket är krispigt och har fin färg.
  4. Servera med citronklyftor och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



tobbe

2011-12-16

Jättegod, men köpte saltade pistagenötter,blev för salt.skulle stå att det finns osaltade.(visste inte att det fanns osaltade)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies