Gratinerad fransk löksoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.24 (63 betyg)

Gör som alla franska krogar och sätt den klassiska löksoppan på menyn.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 100 g lantbröd, rostat, skuret i bitar
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Gruyèreost
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en panna och fräs gul lök, rödlök och purjolök försiktigt tills de är lätt brynta. Späd med vitt vin och låt koka in, 1-2 minuter. Tillsätt buljong, lagerblad, svartpeppar, timjan och salt.
  2. Låt soppan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Häll soppan i ugnssäkra skålar och lägg på brödbitar och riven ost. Gratinera cirka 10 minuter i ugn. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Barnens bästa linssoppa

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Svartbönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Black bean burger - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(193)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 100 g lantbröd, rostat, skuret i bitar
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Gruyèreost
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Gratinerad fransk löksoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.24 (63 betyg)

Gör som alla franska krogar och sätt den klassiska löksoppan på menyn.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en panna och fräs gul lök, rödlök och purjolök försiktigt tills de är lätt brynta. Späd med vitt vin och låt koka in, 1-2 minuter. Tillsätt buljong, lagerblad, svartpeppar, timjan och salt.
  2. Låt soppan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Häll soppan i ugnssäkra skålar och lägg på brödbitar och riven ost. Gratinera cirka 10 minuter i ugn. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Barnens bästa linssoppa

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Svartbönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Black bean burger - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(193)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)