
Gratinerad fransk löksoppa
Betyg (1-5):
Gör som alla franska krogar och sätt den klassiska löksoppan på menyn.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 msk olivolja
- 2 gula lökar, i klyftor
- 2 rödlökar, i klyftor
- 1 strimlad purjolök
- 1 dl vitt vin
- 1 liter vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 lagerblad
- 0.5 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 0.5 tsk salt
- Gratinering:
- 100 g lantbröd, rostat, skuret i bitar
- 2 dl riven lagrad ost, t ex Gruyèreost
- Garnering:
- 1 msk färsk timjan
Gör så här
- Hetta upp oljan i en panna och fräs gul lök, rödlök och purjolök försiktigt tills de är lätt brynta. Späd med vitt vin och låt koka in, 1-2 minuter. Tillsätt buljong, lagerblad, svartpeppar, timjan och salt.
- Låt soppan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Häll soppan i ugnssäkra skålar och lägg på brödbitar och riven ost. Gratinera cirka 10 minuter i ugn. Servera genast.
Liknande recept
Gratinerad fransk löksoppa
Betyg (1-5):
Gör som alla franska krogar och sätt den klassiska löksoppan på menyn.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp oljan i en panna och fräs gul lök, rödlök och purjolök försiktigt tills de är lätt brynta. Späd med vitt vin och låt koka in, 1-2 minuter. Tillsätt buljong, lagerblad, svartpeppar, timjan och salt.
- Låt soppan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Häll soppan i ugnssäkra skålar och lägg på brödbitar och riven ost. Gratinera cirka 10 minuter i ugn. Servera genast.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!