Gratinerad fransk löksoppa

Betyg (1-5):
3.24 (63 betyg)

Gör som alla franska krogar och sätt den klassiska löksoppan på menyn.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 100 g lantbröd, rostat, skuret i bitar
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Gruyèreost
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en panna och fräs gul lök, rödlök och purjolök försiktigt tills de är lätt brynta. Späd med vitt vin och låt koka in, 1-2 minuter. Tillsätt buljong, lagerblad, svartpeppar, timjan och salt.
  2. Låt soppan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Häll soppan i ugnssäkra skålar och lägg på brödbitar och riven ost. Gratinera cirka 10 minuter i ugn. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Barnens bästa linssoppa

(14)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Köttbullar i kokossås

(18)

Lökpaj med oliver och sardeller

(8)

Gratinerad löksoppa

(4)

Klassisk laxburgare

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Gratinering:
  • 100 g lantbröd, rostat, skuret i bitar
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Gruyèreost
  • Garnering:
  • 1 msk färsk timjan

Gratinerad fransk löksoppa

Betyg (1-5):
3.24 (63 betyg)

Gör som alla franska krogar och sätt den klassiska löksoppan på menyn.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en panna och fräs gul lök, rödlök och purjolök försiktigt tills de är lätt brynta. Späd med vitt vin och låt koka in, 1-2 minuter. Tillsätt buljong, lagerblad, svartpeppar, timjan och salt.
  2. Låt soppan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Häll soppan i ugnssäkra skålar och lägg på brödbitar och riven ost. Gratinera cirka 10 minuter i ugn. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Barnens bästa linssoppa

(14)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Köttbullar i kokossås

(18)

Lökpaj med oliver och sardeller

(8)

Gratinerad löksoppa

(4)

Klassisk laxburgare

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies