Grapefrukt- och kumquatmarmelad

Betyg (1-5):
2.14 (7 betyg)

1,25 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 2 grapefrukter (ca 700 g)
  • 1 citron
  • 25 kumquat (ca 250 g)
  • 1.25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 0.5 dl skållad sötmandel, grovhackad eller i strimlor

Gör så här

  1. Borsta frukten väl i varmt vatten. Skala av det gula skalet på grapefrukt och citron med en potatisskalare och skär det i fina strimlor. Skär bort det vita skalet på grapefrukterna, dela dem i fyra klyftor och skär dem tvärsöver i skivor.
  2. Skär kumquaten i tunna skivor med skalet kvar. Pressa saften ur den avskalade citron. Ta bort eventuella kärnor. Blanda frukt, skal och saft i en stor gryta. Häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1 timme.
  3. Rör i syltsockret, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner i botten. Låt marmeladen stå några minuter. Blanda eventuellt i mandel. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango passion smoothie

(8)

Jordgubbssmoothie

(96)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Smoothie med mango och banan

(4)

Yoghurtbunke

(16)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 grapefrukter (ca 700 g)
  • 1 citron
  • 25 kumquat (ca 250 g)
  • 1.25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 0.5 dl skållad sötmandel, grovhackad eller i strimlor

Grapefrukt- och kumquatmarmelad

Betyg (1-5):
2.14 (7 betyg)

1,25 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta frukten väl i varmt vatten. Skala av det gula skalet på grapefrukt och citron med en potatisskalare och skär det i fina strimlor. Skär bort det vita skalet på grapefrukterna, dela dem i fyra klyftor och skär dem tvärsöver i skivor.
  2. Skär kumquaten i tunna skivor med skalet kvar. Pressa saften ur den avskalade citron. Ta bort eventuella kärnor. Blanda frukt, skal och saft i en stor gryta. Häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1 timme.
  3. Rör i syltsockret, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner i botten. Låt marmeladen stå några minuter. Blanda eventuellt i mandel. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango passion smoothie

(8)

Jordgubbssmoothie

(96)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Smoothie med mango och banan

(4)

Yoghurtbunke

(16)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies