Grapefrukt- och kumquatmarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.12 (8 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 min
1,25 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 grapefrukter (ca 700 g)
  • 1 citron
  • 25 kumquat (ca 250 g)
  • 1.25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 0.5 dl skållad sötmandel, grovhackad eller i strimlor

Gör så här

  1. Borsta frukten väl i varmt vatten. Skala av det gula skalet på grapefrukt och citron med en potatisskalare och skär det i fina strimlor. Skär bort det vita skalet på grapefrukterna, dela dem i fyra klyftor och skär dem tvärsöver i skivor.
  2. Skär kumquaten i tunna skivor med skalet kvar. Pressa saften ur den avskalade citron. Ta bort eventuella kärnor. Blanda frukt, skal och saft i en stor gryta. Häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1 timme.
  3. Rör i syltsockret, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner i botten. Låt marmeladen stå några minuter. Blanda eventuellt i mandel. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Barnens hemgjorda energi-bar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 grapefrukter (ca 700 g)
  • 1 citron
  • 25 kumquat (ca 250 g)
  • 1.25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 0.5 dl skållad sötmandel, grovhackad eller i strimlor

Grapefrukt- och kumquatmarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.12 (8 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 min
1,25 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta frukten väl i varmt vatten. Skala av det gula skalet på grapefrukt och citron med en potatisskalare och skär det i fina strimlor. Skär bort det vita skalet på grapefrukterna, dela dem i fyra klyftor och skär dem tvärsöver i skivor.
  2. Skär kumquaten i tunna skivor med skalet kvar. Pressa saften ur den avskalade citron. Ta bort eventuella kärnor. Blanda frukt, skal och saft i en stor gryta. Häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1 timme.
  3. Rör i syltsockret, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner i botten. Låt marmeladen stå några minuter. Blanda eventuellt i mandel. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Barnens hemgjorda energi-bar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)