Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
4.75 (8 betyg)

Servera din hemmagjorda gnocchi med soltorkade tomater och haricots verts och toppa med parmesanost.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 450 g potatis av mjölig sort
  • 2 små ägg
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl glutenfritt mjöl
  • Basilikaolja:
  • 1 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 16 soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g haricots verts
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Vispa äggen i en bunke. <BR> Pressa potatisen genom en potatispress över en mjölad skärbräda eller i en skål. Strö över rismjölet, det glutenfria mjölet och 1 tsk salt. Häll på äggen och arbeta samman till en fast deg.
  2. Dela degen i 4 bitar. Rulla delarna till 40 centimeter långa längder. Platta till något. Skär varje längd i 12-14 bitar, tryck till varje bit lätt med en gaffel.

Basilikaolja

  1. Mixa basilikablad, vitlök, hälften av tomaterna, osten och oljan. Smaka av med salt och peppar. Strimla resten av tomaterna.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i bönorna. Koka 5 minuter. Ta upp dem med hålslev. Använd samma vatten för gnocchin. Låt koka 3 minuter. Häll av vattnet.
  3. Blanda gnocchin med basilikaoljan, haricots verts och resten av tomaterna. Strö över parmesanost och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-08-15

Har gjort prövat denna rätt flera gånger och tycker mycket om den. Jag brukar köpa färdiga gnocchi, som finns i hyllan med färsk pasta. Då är middagen på bordet inom 15 minuter. Man kan variera sig och steka gnocchi istället för att koka dem. Stek dem i 5-8 minuter tills de fått fin färg. Det är enligt mitt tycke ännu godare.

Therese

2013-03-16

gott o enkelt att göra!

Malin

2012-04-23

Supergott!!!

Louise C

2012-04-09

Vi lagade det idag och det var riktigt gott! Serverade lite stekt bacon till för att få det matigare.

Stella Sandahl

2012-04-06

Försökte detta recept igår. Det smakade alldeles FÖRFÄRLIGT!

Liknande recept

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bowl med sashimilax

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 450 g potatis av mjölig sort
  • 2 små ägg
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl glutenfritt mjöl
  • Basilikaolja:
  • 1 dl basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 16 soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g haricots verts
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • nymalen svartpeppar

Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
4.75 (8 betyg)

Servera din hemmagjorda gnocchi med soltorkade tomater och haricots verts och toppa med parmesanost.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Vispa äggen i en bunke. <BR> Pressa potatisen genom en potatispress över en mjölad skärbräda eller i en skål. Strö över rismjölet, det glutenfria mjölet och 1 tsk salt. Häll på äggen och arbeta samman till en fast deg.
  2. Dela degen i 4 bitar. Rulla delarna till 40 centimeter långa längder. Platta till något. Skär varje längd i 12-14 bitar, tryck till varje bit lätt med en gaffel.

Basilikaolja

  1. Mixa basilikablad, vitlök, hälften av tomaterna, osten och oljan. Smaka av med salt och peppar. Strimla resten av tomaterna.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i bönorna. Koka 5 minuter. Ta upp dem med hålslev. Använd samma vatten för gnocchin. Låt koka 3 minuter. Häll av vattnet.
  3. Blanda gnocchin med basilikaoljan, haricots verts och resten av tomaterna. Strö över parmesanost och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-08-15

Har gjort prövat denna rätt flera gånger och tycker mycket om den. Jag brukar köpa färdiga gnocchi, som finns i hyllan med färsk pasta. Då är middagen på bordet inom 15 minuter. Man kan variera sig och steka gnocchi istället för att koka dem. Stek dem i 5-8 minuter tills de fått fin färg. Det är enligt mitt tycke ännu godare.

Therese

2013-03-16

gott o enkelt att göra!

Malin

2012-04-23

Supergott!!!

Louise C

2012-04-09

Vi lagade det idag och det var riktigt gott! Serverade lite stekt bacon till för att få det matigare.

Stella Sandahl

2012-04-06

Försökte detta recept igår. Det smakade alldeles FÖRFÄRLIGT!

Liknande recept

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies