För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gnocchi carbonara

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Glutenfritt och gott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g kokt skalad potatis (600 g okokt med skal)
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 0.5 dl rismjöl till bakbordet
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 120 g bacon, strimlad
  • 2 dl riven parmesan
  • basilikablad
  • 4 äggulor
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer rismjöl om smeten är för kladdig.
  2. Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gnocchin till fin färg, ca 4 min. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera gnocchin med bacon, parmesan, basilika, rå äggula och svartpeppar.

Tips

Gnocchin kan också kokas i saltat vatten. Koka några i taget – de är klara när de flyter upp, ca 3 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(56)

Spaghetti med tomat och fetaost

(11)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Pasta med kräftstjärtar

(85)

Risoni med svamp och parmesan

(24)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(10)

Linsbolognese

(40)

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

(13)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 450 g kokt skalad potatis (600 g okokt med skal)
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 0.5 dl rismjöl till bakbordet
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 120 g bacon, strimlad
  • 2 dl riven parmesan
  • basilikablad
  • 4 äggulor
  • svartpeppar

Gnocchi carbonara

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Glutenfritt och gott!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer rismjöl om smeten är för kladdig.
  2. Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gnocchin till fin färg, ca 4 min. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera gnocchin med bacon, parmesan, basilika, rå äggula och svartpeppar.

Tips

Gnocchin kan också kokas i saltat vatten. Koka några i taget – de är klara när de flyter upp, ca 3 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(56)

Spaghetti med tomat och fetaost

(11)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Pasta med kräftstjärtar

(85)

Risoni med svamp och parmesan

(24)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(10)

Linsbolognese

(40)

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

(13)