
Gnocchi carbonara
Betyg (1-5):
Glutenfritt och gott!
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 450 g kokt skalad potatis (600 g okokt med skal)
- 1 ägg + 1 äggula
- 1 dl rismjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl finriven parmesanost
- 1 riven vitlöksklyfta
- 0.5 dl hackad basilika
- 0.5 dl rismjöl till bakbordet
- 2 msk olivolja till stekning
- 1 tsk salt
- Till servering:
- 120 g bacon, strimlad
- 2 dl riven parmesan
- basilikablad
- 4 äggulor
- svartpeppar
Gör så här
- Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer rismjöl om smeten är för kladdig.
- Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek gnocchin till fin färg, ca 4 min. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera gnocchin med bacon, parmesan, basilika, rå äggula och svartpeppar.
Tips

Gnocchin kan också kokas i saltat vatten. Koka några i taget – de är klara när de flyter upp, ca 3 min.
Liknande recept
Gnocchi carbonara
Betyg (1-5):
Glutenfritt och gott!
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Pressa den kokta potatisen i en bunke. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Tillsätt mer rismjöl om smeten är för kladdig.
- Forma degen till en lång rulle och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Tryck till gnocchi-skivorna med en mjölad tumme.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek gnocchin till fin färg, ca 4 min. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera gnocchin med bacon, parmesan, basilika, rå äggula och svartpeppar.
Tips

Gnocchin kan också kokas i saltat vatten. Koka några i taget – de är klara när de flyter upp, ca 3 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!