
Fullkornsvåfflor
En lite nyttigare våffla som mättar längre. Enkelt recept som är gott att servera med getost till förrätt.
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 dl fiberhavregryn
- 7 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 msk smält smör
- våfflor
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät våffelsmet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Servera med vald topping.
Förslag på toppingar
- Rökt lax, crème fraiche, citron och dill. Getost, flytande honung och rosmarin Keso, vaniljsocker, russin och citronskal. Skinka och grönsaksfräs.
Tips

Tål inte allt? Utan mjölk: Byt ut mjölk mot havrebaserad dryck och använd mjölkfritt margarin. Laktoslåg: Byt ut mjölken mot låglaktosmjölk och använd mjölkfritt margarin. Receptet innehåller gluten och ägg.
Fullkornsvåfflor
En lite nyttigare våffla som mättar längre. Enkelt recept som är gott att servera med getost till förrätt.
Gör så här
- Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät våffelsmet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Servera med vald topping.
Förslag på toppingar
- Rökt lax, crème fraiche, citron och dill. Getost, flytande honung och rosmarin Keso, vaniljsocker, russin och citronskal. Skinka och grönsaksfräs.
Tips

Tål inte allt? Utan mjölk: Byt ut mjölk mot havrebaserad dryck och använd mjölkfritt margarin. Laktoslåg: Byt ut mjölken mot låglaktosmjölk och använd mjölkfritt margarin. Receptet innehåller gluten och ägg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-05-22
Blev goda våfflor, men med en liten tendens att kännas degiga. Modifierade receptet lite och hade även i en tsk bakpulver och tog 1,5 dl graham och 3,5 vetemjöl istället för 2 av varje. Kan rekommendera receptet då jag trots konsistensen tyckte att de här våfflorna blev godare än de vi brukat göra efter ett typiskt frasvåffelrecept.
2012-03-18
Jag bytte en dl mjölk mot en dl porlande vatten!Det blev jättebra!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Alva
2018-05-22
Blev goda våfflor, men med en liten tendens att kännas degiga. Modifierade receptet lite och hade även i en tsk bakpulver och tog 1,5 dl graham och 3,5 vetemjöl istället för 2 av varje. Kan rekommendera receptet då jag trots konsistensen tyckte att de här våfflorna blev godare än de vi brukat göra efter ett typiskt frasvåffelrecept.
Katarina Wiklund
2012-03-18
Jag bytte en dl mjölk mot en dl porlande vatten!Det blev jättebra!