Friterade potatisbullar
  • Tid 30 min

Friterade potatisbullar

4.06 (18 betyg)

Frasiga knyten med indiska smaker som koriander, spiskummin och gurkmeja. Bra munsbit till plockmat.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

16 st
  • 350 g grovriven potatis
  • 1 majskolv
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 ansade och finhackade knipplökar
Till fritering:
  • 0.5 liter olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krama vätskan ur den rivna potatisen. Lösgör de råa majskornen från själva kolven med en kniv. Blanda alla ingredienser. Forma 16 små bollar av den lösa smeten. Värm oljan i en fritös eller kastrull med höga kanter. Släpp ned en bit vitt bröd.

  2. 2

    När det flyter upp är oljan lagom varm. Fritera bollarna gyllenbruna, 2-3 minuter, ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Obs!

  1. 1

    Det går inte att ersätta råa, torra majskorn från färsk majs med burkmajs, då blir smeten för lös.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar