Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g fläskkarré (4 skivor)
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk soja
  • 1 msk olja
  • Rissallad:
  • 2 msk olja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 strimlade röd chili
  • 250 g skivad broccoli
  • 1 liter kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • 2 strimlade salladslökar
  • Myntadressing:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 kruka grovhackad mynta ev mer
  • Topping:
  • 0.5 dl vita och svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skär fläskkarrén i långa strimlor och lägg i en bunke. Vänd runt köttet med mango chutney, soja och salt. Trä upp köttet på spett och stek spetten i olja i en stekpanna på medelhög värme.

Rissallad:

  1. Hetta upp en wok med 1 msk olja och stek vitlök, chili och broccoli i ca 3 min. Lägg grönsakerna åt sidan och stek riset i resten av oljan tills riset är varmt. Vänd ner de stekta grönsakerna och salladslöken.

Myntadressing:

  1. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Blanda i myntan.
  2. Strö sesamfrön på spetten. Servera med rissalladen och skeda myntadressingen över spetten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2016-04-24

Mycket gott! En av 13-åringens återkommande matönskningar.

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g fläskkarré (4 skivor)
  • 3 msk mango chutney
  • 1 msk soja
  • 1 msk olja
  • Rissallad:
  • 2 msk olja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 strimlade röd chili
  • 250 g skivad broccoli
  • 1 liter kokt basmatiris (ca 3 dl okokt)
  • 2 strimlade salladslökar
  • Myntadressing:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 kruka grovhackad mynta ev mer
  • Topping:
  • 0.5 dl vita och svarta sesamfrön

Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fläskkarrén i långa strimlor och lägg i en bunke. Vänd runt köttet med mango chutney, soja och salt. Trä upp köttet på spett och stek spetten i olja i en stekpanna på medelhög värme.

Rissallad:

  1. Hetta upp en wok med 1 msk olja och stek vitlök, chili och broccoli i ca 3 min. Lägg grönsakerna åt sidan och stek riset i resten av oljan tills riset är varmt. Vänd ner de stekta grönsakerna och salladslöken.

Myntadressing:

  1. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Blanda i myntan.
  2. Strö sesamfrön på spetten. Servera med rissalladen och skeda myntadressingen över spetten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2016-04-24

Mycket gott! En av 13-åringens återkommande matönskningar.

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies