Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke

Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Fiskgratäng med potatis- och linsstomp, som toppas med ett krisp av solroskärnor, bröd, grana padano och olivolja.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 skiva vitt bröd, i små bitar
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • Potatisstomp
  • 900 g potatis
  • 1 dl torkade röda linser, sköljda
  • 1 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i saltat vatten (dela de som är stora). Tillsätt linserna de sista 10 min. Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med riven ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.
  2. Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.
  3. Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lena

2021-02-06

Mycket gott med smakrik toppning. Jag tog mörkt frörikt surdegsbröd istället för vitt vilket blev utmärkt.

Malin

2020-04-24

Väldigt goda smaker. La till en sås med grädde, creme fraiche, citronpeppar och pressad citron då ursprungsreceptet lät lite torrt.

Kristoffer

2020-03-17

Goda smaker men det blev väldigt torrt utan någon sås

Emmy

2020-03-14

Fräsch, lättlagat och mycket gott! Kokta ärtor passade bra till.

Liknande recept

Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 skiva vitt bröd, i små bitar
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • Potatisstomp
  • 900 g potatis
  • 1 dl torkade röda linser, sköljda
  • 1 msk smör
  • salt

Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Fiskgratäng med potatis- och linsstomp, som toppas med ett krisp av solroskärnor, bröd, grana padano och olivolja.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i saltat vatten (dela de som är stora). Tillsätt linserna de sista 10 min. Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med riven ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.
  2. Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.
  3. Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lena

2021-02-06

Mycket gott med smakrik toppning. Jag tog mörkt frörikt surdegsbröd istället för vitt vilket blev utmärkt.

Malin

2020-04-24

Väldigt goda smaker. La till en sås med grädde, creme fraiche, citronpeppar och pressad citron då ursprungsreceptet lät lite torrt.

Kristoffer

2020-03-17

Goda smaker men det blev väldigt torrt utan någon sås

Emmy

2020-03-14

Fräsch, lättlagat och mycket gott! Kokta ärtor passade bra till.

Liknande recept

Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)