Fiskburgare med picklade grönsaker

Fiskburgare med picklade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Saftig fiskburgare med linser och svenska smaker av dill. Servera med picklad rödlök, gurka och fänkål. Perfekt till vardag som helg!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl torkade röda linser
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 ägg
  • 10 g fryst dill
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning
  • Picklade grönsaker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 rödlök
  • 150 g gurka
  • 160 g fänkål
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs

Gör så här

  1. Häll kokande vatten över de röda linserna och låt stå 10 min. Picklade grönsaker: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva löken ner i en skål och gurka och fänkål ner i en annan skål. Skiva tunt, gärna med mandolin. Häll lite av lagen över löken och resten över gurkan och fänkålen. Låt stå framme till servering.
  2. Häll av vattnet från linserna genom en sil och mixa dem i en matberedare monterad med knivblad. Lägg i fisken och mixa hastigt ihop till en färs. Blanda fiskfärsen med lök, ägg, dill och salt.
  3. Forma smeten till 4 biffar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör till fin färg på medelvärme. Servera fiskbiffarna i hamburgerbröd med majonnäs och picklade grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-04-21

Hej Lars! Den hade ramlat bort, men nu ska en halv rödlök vara tillbaka i receptlistan. Kul att du tyckte det var gott! Mvh Maja (redaktör)

Lars

2020-04-16

"Blanda fiskfärsen med lök, ägg, dill och salt." vilken lök? Annars gott :-)

Mirja

2020-03-02

Kan inte alls förstå att det här receptet inte fått högre betyg. Hos oss är det en fullpoängare!!!

Liknande recept

Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Fiskburgare med picklade grönsaker
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 ägg
  • 10 g fryst dill
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning
  • Picklade grönsaker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 rödlök
  • 150 g gurka
  • 160 g fänkål
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs

Fiskburgare med picklade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Saftig fiskburgare med linser och svenska smaker av dill. Servera med picklad rödlök, gurka och fänkål. Perfekt till vardag som helg!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll kokande vatten över de röda linserna och låt stå 10 min. Picklade grönsaker: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva löken ner i en skål och gurka och fänkål ner i en annan skål. Skiva tunt, gärna med mandolin. Häll lite av lagen över löken och resten över gurkan och fänkålen. Låt stå framme till servering.
  2. Häll av vattnet från linserna genom en sil och mixa dem i en matberedare monterad med knivblad. Lägg i fisken och mixa hastigt ihop till en färs. Blanda fiskfärsen med lök, ägg, dill och salt.
  3. Forma smeten till 4 biffar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör till fin färg på medelvärme. Servera fiskbiffarna i hamburgerbröd med majonnäs och picklade grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-04-21

Hej Lars! Den hade ramlat bort, men nu ska en halv rödlök vara tillbaka i receptlistan. Kul att du tyckte det var gott! Mvh Maja (redaktör)

Lars

2020-04-16

"Blanda fiskfärsen med lök, ägg, dill och salt." vilken lök? Annars gott :-)

Mirja

2020-03-02

Kan inte alls förstå att det här receptet inte fått högre betyg. Hos oss är det en fullpoängare!!!

Liknande recept

Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)