Fiskburgare med picklade grönsaker

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Saftig fiskburgare med linser och svenska smaker av dill. Servera med picklad rödlök, gurka och fänkål. Perfekt till vardag som helg!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 ägg
  • 10 g fryst dill
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning
  • Picklade grönsaker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 rödlök
  • 150 g gurka
  • 160 g fänkål
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs

Gör så här

  1. Häll kokande vatten över de röda linserna och låt stå 10 min. Picklade grönsaker: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva löken ner i en skål och gurka och fänkål ner i en annan skål. Skiva tunt, gärna med mandolin. Häll lite av lagen över löken och resten över gurkan och fänkålen. Låt stå framme till servering.
  2. Häll av vattnet från linserna genom en sil och mixa dem i en matberedare monterad med knivblad. Lägg i fisken och mixa hastigt ihop till en färs. Blanda fiskfärsen med lök, ägg, dill och salt.
  3. Forma smeten till 4 biffar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör till fin färg på medelvärme. Servera fiskbiffarna i hamburgerbröd med majonnäs och picklade grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(122)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 1 ägg
  • 10 g fryst dill
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning
  • Picklade grönsaker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 rödlök
  • 150 g gurka
  • 160 g fänkål
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs

Fiskburgare med picklade grönsaker

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Saftig fiskburgare med linser och svenska smaker av dill. Servera med picklad rödlök, gurka och fänkål. Perfekt till vardag som helg!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll kokande vatten över de röda linserna och låt stå 10 min. Picklade grönsaker: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret smält. Skiva löken ner i en skål och gurka och fänkål ner i en annan skål. Skiva tunt, gärna med mandolin. Häll lite av lagen över löken och resten över gurkan och fänkålen. Låt stå framme till servering.
  2. Häll av vattnet från linserna genom en sil och mixa dem i en matberedare monterad med knivblad. Lägg i fisken och mixa hastigt ihop till en färs. Blanda fiskfärsen med lök, ägg, dill och salt.
  3. Forma smeten till 4 biffar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör till fin färg på medelvärme. Servera fiskbiffarna i hamburgerbröd med majonnäs och picklade grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(12)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(122)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies