Färskpotatissallad med rostade valnötter
  • Tid 45 min

Färskpotatissallad med rostade valnötter

3.33 (12 betyg)

Färskpotatis är det bästa som finns! Här i nötigt och pepprigt sällskap.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g borstad färskpotatis
  • 50 g valnötter
  • 1 dl grovhackad gräslök
  • 50 g rucolasallad
Dressing:
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Häll av vattnet och låt den svalna något. Dela potatisen i halvor.

  2. 2

    Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.

  3. 3

    Blanda vinäger, lime, salt och peppar i en skål. Vispa ner oljan.

  4. 4

    Blanda potatisen med dressingen, gräslöken och rucolasalladen. Strö över valnötterna.

Servering

Servera med gravad lax eller gott kallskuret
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar