Färskpotatissallad med rostade valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Färskpotatis är det bästa som finns! Här i nötigt och pepprigt sällskap.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g borstad färskpotatis
  • 50 g valnötter
  • 1 dl grovhackad gräslök
  • 50 g rucolasallad
  • Dressing:
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Häll av vattnet och låt den svalna något. Dela potatisen i halvor.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Blanda vinäger, lime, salt och peppar i en skål. Vispa ner oljan.
  4. Blanda potatisen med dressingen, gräslöken och rucolasalladen. Strö över valnötterna.

Servering

Servera med gravad lax eller gott kallskuret

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tomatfyllda potatisar

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g borstad färskpotatis
  • 50 g valnötter
  • 1 dl grovhackad gräslök
  • 50 g rucolasallad
  • Dressing:
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Färskpotatissallad med rostade valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Färskpotatis är det bästa som finns! Här i nötigt och pepprigt sällskap.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Häll av vattnet och låt den svalna något. Dela potatisen i halvor.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Blanda vinäger, lime, salt och peppar i en skål. Vispa ner oljan.
  4. Blanda potatisen med dressingen, gräslöken och rucolasalladen. Strö över valnötterna.

Servering

Servera med gravad lax eller gott kallskuret

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och bönsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tomatfyllda potatisar

Betyg
Betyg
(0)