Färskpotatissallad med rostade valnötter

Färskpotatissallad med rostade valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Färskpotatis är det bästa som finns! Här i nötigt och pepprigt sällskap.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g borstad färskpotatis
  • 50 g valnötter
  • 1 dl grovhackad gräslök
  • 50 g rucolasallad
  • Dressing:
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Häll av vattnet och låt den svalna något. Dela potatisen i halvor.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Blanda vinäger, lime, salt och peppar i en skål. Vispa ner oljan.
  4. Blanda potatisen med dressingen, gräslöken och rucolasalladen. Strö över valnötterna.

Servering

Servera med gravad lax eller gott kallskuret

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Färskpotatissallad med rostade valnötter
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g borstad färskpotatis
  • 50 g valnötter
  • 1 dl grovhackad gräslök
  • 50 g rucolasallad
  • Dressing:
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Färskpotatissallad med rostade valnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Färskpotatis är det bästa som finns! Här i nötigt och pepprigt sällskap.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Häll av vattnet och låt den svalna något. Dela potatisen i halvor.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
  3. Blanda vinäger, lime, salt och peppar i en skål. Vispa ner oljan.
  4. Blanda potatisen med dressingen, gräslöken och rucolasalladen. Strö över valnötterna.

Servering

Servera med gravad lax eller gott kallskuret

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!