Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Klassiska julråvaror bildar här en trendig kombo.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 200 g fårfiol i tunna skivor
  • 100 g färsk grönkål, ansad
  • 0.5 granatäpple
  • riven pepparrot
  • Grönkålssås
  • 70 g färsk grönkål, ansad
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 1 äpple
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt grönkålen med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta till chips mitt i ugnen ca 8 min.

Sås:

  1. Lägg grönkålsbladen i kokande vatten 2 min. Skölj i iskallt vatten. Låt rinna av i durkslag. Mixa grönkålen med majonnäs, pepparrot, äpple, salt och peppar tills den är slät.
  2. Fördela fårfiolen på ett serveringsfat eller förrättstallrikar. Toppa med chips, granatäppelkärnor och riven pepparrot. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera med grönkålssåsen.

Tips

Andra charkprodukter funkar också bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Förrättsplock

(0)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Tre påsksnittar

(26)

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

(12)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 200 g fårfiol i tunna skivor
  • 100 g färsk grönkål, ansad
  • 0.5 granatäpple
  • riven pepparrot
  • Grönkålssås
  • 70 g färsk grönkål, ansad
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 1 äpple
  • svartpeppar

Fårfiolscarpaccio med grönkålschips och pepparrot

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Klassiska julråvaror bildar här en trendig kombo.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt grönkålen med olja på en ugnsplåt och salta. Rosta till chips mitt i ugnen ca 8 min.

Sås:

  1. Lägg grönkålsbladen i kokande vatten 2 min. Skölj i iskallt vatten. Låt rinna av i durkslag. Mixa grönkålen med majonnäs, pepparrot, äpple, salt och peppar tills den är slät.
  2. Fördela fårfiolen på ett serveringsfat eller förrättstallrikar. Toppa med chips, granatäppelkärnor och riven pepparrot. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera med grönkålssåsen.

Tips

Andra charkprodukter funkar också bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Förrättsplock

(0)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Tre påsksnittar

(26)

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

(12)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies