Falukorvstaco med hemgjord salsa
  • Tid 30 min

Falukorvstaco med hemgjord salsa

0 (0 betyg)

Taco fylld med falukorv, morot och linser toppad med en smakrik salsa och strimlad gurka.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g falukorv
  • 1 morot, grovriven
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 285 g linser, avsköljda (bruttovikt)
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk honung
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 gurka
  • 135 g tacoskal
  • 2 dl gräddfil
Tacokrydda
  • 2 grönsaksbuljongtärning, finrivna
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tärna korv, morot och lök. Blanda ihop buljong och kryddor till tacokryddan.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek korv och morot tills de fått fin färg. Tillsätt hälften av löken och fräs tills den är glansig. Häll i de torra kryddorna och stek under omrörning 2 min till.

  3. 3

    Häll i hälften av tomatkrossen och låt puttra 5-10 min. Smaka av med salt. Blanda resten av tomatkrossen med resten av löken, linser, tärnade tomater, vitlök, honung, spiskummin, chiliflakes och salt.

  4. 4

    Strimla gurkan med potatisskalare eller riv grovt. Värm tacoskalen enligt anvisningen på förpackningen och servera med korven, salsan, gräddfil och gurkan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar