Croque monsieur
  • Tid 15 min
  • Ugn 275º-Grill

Croque monsieur

2.94 (16 betyg)

Godaste kvällsmackan med smält ost över en bit skinka, tomat och ett sting av senap.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 275º-Grill

Ingredienser

1 st
  • 1 skiva lantbröd, eller formfranska
  • 1 msk smör
  • 2 skivor rökt skinka
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 0.5 skivad tomat
  • 70 g lagrad ost (1 ostskiva väger ca 17 g)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    En klassisk fransk varm smörgås. Äter man den med ett stekt ägg kallas den för Croque madame. Bred smör eller smörgåsmargarin på brödet. Lägg på skinka och bred senap på skinkan. Lägg på tomat och ost. Gratinera i ugnen tills osten smält och fått färg, 5-7 minuter.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carl-Johan Löfmarck

    Jag har en smörgåsgrill med stoes stekytor så jag har ett större urval av passande bröd. Bröd, skinka, dijonsenap, Boxholms Chilli-ost, skinka, smör, bröd. Lägg ihop och g kör i smörgåsgrill 2 minuter. .

  • Robin

    Henri, måste du åka till Paris för att äta en varm macka (som en Croque monsieur är)? Det verkar lite väl... Du kan väl göra en hemma hur enkelt som helst.

  • Henri

    Jag äter alltid denna goda smörgås i Paris på cafe.

  • lena englund

    Ja har ketchup istället för senap,,,men ikväll ska ja prova mä senap