Crema catalana med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.87 (46 betyg)

Portionsskålar med gräddigt innehåll och bränd skorpa av råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 tsk råsocker

Gör så här

  1. Rör samman gulor och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfröna med grädde, mjölk och apelsinskal i en kastrull. Koka upp. Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
  2. Fördela i portionsformar, cirka 2 deciliter. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om till cirka 2/3 av portionsformarnas höjd.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timma, eller tills de har stannat. Låt kallna och ställ i kylen, gärna över natten
  4. Innan servering, strö över ett tunt lager med råströsocker och bränn av ytan med gasolbrännare eller under grillelementet på 275 grader i ugnen någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ola

2015-02-21

Fast utan apelsin blir det inte crema catalana :)

Utha

2014-12-30

Skippa apelsinen så blir det bättre :-)

Liknande recept

Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 tsk råsocker

Crema catalana med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.87 (46 betyg)

Portionsskålar med gräddigt innehåll och bränd skorpa av råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör samman gulor och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfröna med grädde, mjölk och apelsinskal i en kastrull. Koka upp. Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
  2. Fördela i portionsformar, cirka 2 deciliter. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om till cirka 2/3 av portionsformarnas höjd.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timma, eller tills de har stannat. Låt kallna och ställ i kylen, gärna över natten
  4. Innan servering, strö över ett tunt lager med råströsocker och bränn av ytan med gasolbrännare eller under grillelementet på 275 grader i ugnen någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ola

2015-02-21

Fast utan apelsin blir det inte crema catalana :)

Utha

2014-12-30

Skippa apelsinen så blir det bättre :-)

Liknande recept

Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)