Crema catalana med apelsin

Betyg (1-5):
2.84 (45 betyg)

Portionsskålar med gräddigt innehåll och bränd skorpa av råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 tsk råsocker

Gör så här

  1. Rör samman gulor och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfröna med grädde, mjölk och apelsinskal i en kastrull. Koka upp. Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
  2. Fördela i portionsformar, cirka 2 deciliter. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om till cirka 2/3 av portionsformarnas höjd.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timma, eller tills de har stannat. Låt kallna och ställ i kylen, gärna över natten
  4. Innan servering, strö över ett tunt lager med råströsocker och bränn av ytan med gasolbrännare eller under grillelementet på 275 grader i ugnen någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ola

2015-02-21

Fast utan apelsin blir det inte crema catalana :)

Utha

2014-12-30

Skippa apelsinen så blir det bättre :-)

Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Smoothie med mango och banan

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 tsk råsocker

Crema catalana med apelsin

Betyg (1-5):
2.84 (45 betyg)

Portionsskålar med gräddigt innehåll och bränd skorpa av råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör samman gulor och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfröna med grädde, mjölk och apelsinskal i en kastrull. Koka upp. Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
  2. Fördela i portionsformar, cirka 2 deciliter. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om till cirka 2/3 av portionsformarnas höjd.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timma, eller tills de har stannat. Låt kallna och ställ i kylen, gärna över natten
  4. Innan servering, strö över ett tunt lager med råströsocker och bränn av ytan med gasolbrännare eller under grillelementet på 275 grader i ugnen någon minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ola

2015-02-21

Fast utan apelsin blir det inte crema catalana :)

Utha

2014-12-30

Skippa apelsinen så blir det bättre :-)

Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Smoothie med mango och banan

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies