Crema catalana med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Portionsskålar med gräddigt innehåll och bränd skorpa av råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 tsk råsocker

Gör så här

  1. Rör samman gulor och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfröna med grädde, mjölk och apelsinskal i en kastrull. Koka upp. Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
  2. Fördela i portionsformar, cirka 2 deciliter. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om till cirka 2/3 av portionsformarnas höjd.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timma, eller tills de har stannat. Låt kallna och ställ i kylen, gärna över natten
  4. Innan servering, strö över ett tunt lager med råströsocker och bränn av ytan med gasolbrännare eller under grillelementet på 275 grader i ugnen någon minut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ola

2015-02-21

Fast utan apelsin blir det inte crema catalana :)

Utha

2014-12-30

Skippa apelsinen så blir det bättre :-)

Liknande recept

Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bananasplit med jordgubbssås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(167)
Spara recept

Knapriga bananbitar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Citronbavaroise med choklad- och lakritssås

Betyg
Betyg
(13)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 tsk råsocker

Crema catalana med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Portionsskålar med gräddigt innehåll och bränd skorpa av råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör samman gulor och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfröna med grädde, mjölk och apelsinskal i en kastrull. Koka upp. Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
  2. Fördela i portionsformar, cirka 2 deciliter. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om till cirka 2/3 av portionsformarnas höjd.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timma, eller tills de har stannat. Låt kallna och ställ i kylen, gärna över natten
  4. Innan servering, strö över ett tunt lager med råströsocker och bränn av ytan med gasolbrännare eller under grillelementet på 275 grader i ugnen någon minut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ola

2015-02-21

Fast utan apelsin blir det inte crema catalana :)

Utha

2014-12-30

Skippa apelsinen så blir det bättre :-)

Liknande recept

Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bananasplit med jordgubbssås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(167)
Spara recept

Knapriga bananbitar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Citronbavaroise med choklad- och lakritssås

Betyg
Betyg
(13)